A fősodratú rádiók miért csak ugyanazokat a könnyed, unalmas, semmitmondó pop zenéket adják metál helyett?
Gondolom fogalmad nincs arról, mennyi alműfaja van az egésznek. Rengeteg.
Az átlag tényleg csak annyit tud kinyögni a metál szóra, hogy "ordít" meg "sátánista".Ennyi a tudásuk. Fingjuk nincs az egészről. Erről a média tehet nagyrészt.A fejlett országokban pl. Finnországban, Svédországban és Norvégiában kb az alapműveltség része.
Nehéz is volt egy darabig betörni az északi, pogány barbárokat, de úgy látszik akadnak még eretnek vadhajtások.
Szerintem állj le vele, ha nem akarsz az örökkévalóságig égni a pokolban. Krisztus érted is meghalt.
Mai napig elcsodálkozom mennyi beszűkült ember létezik. A metalzenének kb. 1%-a a tényleg ordítozós, sátánista hőbörgés - amit mellesleg én sem szeretek -, a maradék 99% meg nagyon széles spektrumon mozgó zene, javaslom például a Nightwishtől pár szerzeményt meghallgatni. Ők is metal, csak úgy szólok.
Amúgy meg vicces, hogy a szexpozíciókról éneklő Ariana Grande vagy a füvezésről hadováló rapperek mehetnek a rádióban, de hangszeres zene az nem...
Fölig hogy a heavy metal amikor kialakult nem volt hörgés, semmi ilyesmi.
Az eredete blues rock, hard rock és country volt.
A szélsőséges műfajok kialakulása már sokkal későbbre tehető, ami azt jelenti hogy sokkal több olyan metal irányzat van ahol tiszta vokált alkalmaztak csak, mint ahol van hörgés szóval erről ennyit.
Kérdező:
Én nem akarok hallani metalt a rádióban, még Amaranthe-t sem mert nem odavaló. 2 esetben: otthoni nyugis hallgatás, esetleg koncert.
De nem az a műfaj amit az ember egy tesco bevásárlóban akar hallani, vagy éppen amikor rákapcsol valahova.
Megvan minden műfajnak a maga tere, ezt be kell látni.
Amúgy aki igényt tart ezekre a zenékre hozzá tud férni és hallgatni szóval ennek a műfajnak ennyi bőven elég, nem kell rádióban nyomni hogy hallgatósági legyen és ez így van jól.
A 7-esnek igaza van. Tényleg segg hülyék az emberek a metál terén. A médiát hibáztatom ezért.
Skandináviában alapnak számít. Jópár műfaj ott alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!