Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Most mit tegyek?

Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tény, lehet fikázni vagy utálni, de nálam egy nagy zenei változás megy végbe. Van egy családtagom, akivel eddig a koncertekre jártam. Ezek az aktuális sztárok voltak, akiket a korosztályom hallgat. Viszont nemrég jöttem rá, hogy nem a legjobb zenéket gyártják és annyira folytak már a csapból is, hogy egy idő után meguntam őket. Elkezdtem más műfajokat is hallgatni, Spotifyt is letöltöttem. Eddig egy a tömeget kővető tinikislány voltam, de voltak olyan kedvencek is (itt elsősorban nem zenékre gondolok), amely rávilágított, mi számít valamennyire minőséginek. Akiket eddig hallgattam, csak pár zenéjük tartozik ebbe, de a közönségük gyakorlatilag a legsablonosabb, leggyagyibb, legfülbemászóbb tuctuc jön be nekik és azokat agyonhypoltatják. Itt jön a gond. A családtagom leragadt a mai és pár régi popslágereknél, próbálkoztam erről beszélni többször is. Az a helyzet, sosem merem kimondani az igaszságot, meg eleve nehezen nyílok meg mások előtt (bár a hozzám közel állókhoz ez nem igaz). Egyszer próbáltam kicsit kritizálni a közös kedvenceinket (inkább a volt közös kedvenceiket) semmi annyira bántó szót használva, mégis felkapta a vizet. Eléggé elszörnyülködtem, mikor tudatosult bennem, hogy a fantáborúk magyarországi része milyen zenéket szeret, nézik az X-faktort stb. Más szórakozási műfajban bezzeg minőségben eléggé elhúztam. Bánkúti Dani csatornáját követem, szokott készíteni videókat arról, miért van igény trashre, miért ilyen rossz a youtube zenei színvonala, a tinik miért vevők mindenre stb.

Dancsótól mindig is rosszul voltam, az ilyen felkapott, nem minőséget nyújtó youtubereket messzire kerülöm, bár sajnos a társasági köröm mind csak ilyeneket nézz ja és a fanok is. A volt kedvenceim is arra törekszenek, hogyan adják el jobban magukat, tömegdolgokat szeretnek stb. A rajztanárom beszélt a tömegjelenség kialakulásáról, kiteljesedéséről, erre a mai popslágerek a legjobb példa. Abban valami, amit mondott, hogy mára az egyéniség kihalóban van és mindenki megy a tömeg után. Visszatérve bár a szüleimmel, ha minden igaz, jövőre megyünk ekoncertre, bár kételkedem, hogy

2019. nov. 19. 17:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

*egy koncertre

Upsz...

... hogy bármit is változtatni fog a helyzeten. A családtagom alig várja, hogy jöjjön mondjuk Selena Gomez, Khalid és társaik, engemet viszont egyáltalán nem vonzzanak már. Csomó idén jött, underground műfajokban mozgó előadókról meg lemaradtam és a baráti, családi körömböl senki nem akar kimenni rájuk. Elbasztam a pénzt egy nagyon túlhájpolt koncertre, tömegnyomor és tömegverekedések alakultak ki. Élveztem valamennyire koncertet, de akkorra katarzist nem váltott ki belőlem, így elég csalodótt vagyok, hogy pont erre kellett kimennem. Igazi előadón, akit a szakma is elismer, 1-en voltam.

17/L

2019. nov. 19. 17:41
 2/12 A kérdező kommentje:
*követő
2019. nov. 19. 17:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Minden elismerésem (y)
2019. nov. 19. 18:31
 4/12 A kérdező kommentje:
Kész, feladtam. Felejtsük el a kérdést, itt úgy se fogok semmi használható választ kapni.
2019. nov. 19. 18:35
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
Ahhoz előbb kéne egy normális kérdés...
2019. nov. 19. 18:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen mit akarsz megtudni?
2019. nov. 19. 18:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én komolyan írtam, hogy tényleg minden elismerésem... :D

Tulajdonképpen semmi különös sincs abban ha az ember kinövi a tinis hülyeségeket, ez előbb-utóbb mindenkénél eljön. Akinél meg nem az marad ostoba proli...

2019. nov. 19. 19:36
 8/12 anonim ***** válasza:
keress olyan embereket akik szívesen elmennek veled olyan előadók koncertjére akiket szeretsz :D a régi rokonodat se kell lenézni ez miatt, de egy szinttel feljebb léptél, ez van. Hát most hogy mond meg neki... mutasd meg, hogy mostanában miket hallgatsz vagy ilyesmi :D Vagy berak egy ilyen popfost, és akkor mondod hogy fuu ez jó volt, ezt ismered? és berakod amit te szeretsz :D nem olyan bonyolult ez
2019. nov. 19. 23:22
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
tl;dr
2019. nov. 20. 09:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs ezzel. A múlton ne keseregj, azon már úgyse tudsz változtatni, de a jelent és a jövőt alakíthatod kedved szerint. Nem kell mindenhova követni a családod. Én például amióta az eszemet tudom mindig egy-egy akkori baráttal jártam koncertre, pár éve pedig felfedeztem egy nagyon jó magyar zenekart, akiknek a koncertje külön élmény, mert színháztermekben tartják, nincs tömegnyomor, kényelmesen lehet ülni, maga a zene is egy csoda, a mellé tett tánc pedig igazi varázslatos élmény. Jövő pénteken lesz a koncertjük Budapesten, még lehet kapni jegyet, csak 2500 Ft az első sorba.
2019. nov. 20. 09:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!