Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent a (tr) a kotta felett?

Mit jelent a (tr) a kotta felett?

Figyelt kérdés

Kotta itt:

[link]

#kotta #(tr)
2022. márc. 27. 11:03
 1/5 Mojjo ***** válasza:
86%
Trilla, avagy trill/shake.
2022. márc. 27. 11:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó és azt hogy kell lejátszani?
2022. márc. 27. 11:54
 3/5 Mojjo ***** válasza:
74%

Ezen a linken részletesen megtalálod:

[link]

De ha esetleg mégsem menne, akkor este, ha lesz 2 rohanva lekörmölt mondatnál többre időm, leírhatom én is :)

2022. márc. 27. 11:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Megnéztem a YouTube-on, tudom hogy két hangot kell gyorsan felváltva játszanom. A konkrét példában melyik kettõt és hányszor?
2022. márc. 27. 18:35
 5/5 Mojjo ***** válasza:

@4: Nem látom az előjegyzést, így nem tudom, mik a konkrét hangok, de az alsó vonalon, azaz az "e" helyén lévő hangon indul a trilla és az adott hangnemben rákövetkező hang a másik hang, ami között alternálsz. Ez a másik hang nincs a kottában jelölve. (Trillánál _jelenleg_ általában csak az alaphangot jelölik a kottában, amiről indulunk, a második hang pedig legtöbbször az adott hangnem felette lévő hangja.)

Hányszor? Ahányszor jól esik és még egyszer. Nincs konkrét szabály, ez a te interpretációd a zenéről. Persze a hang hossza, a zene tempója, a Hold állása mind fontos szerepet játszik ebben, de a lényeg, hogy te tudd zeneileg értelmezni és az értelmezésedet a játékodon keresztül átadni.

2022. márc. 27. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!