Ha zongorán szeretnék valamilyen zenének a kíséretét eljátszani, akkor hol találhatok hozzá kottát?
Figyelt kérdés
A dallamot énekelni szeretném, és csak ilyen aláfestést játszanék a zongorán, de eddig csak olyan kottát találtam, ami a jobb kézhez rendeli a dallamot. Hogyan tudnék rákeresni kottákra úgy, hogy mindkét kéz kíséretet játsszon? (pl. Taylor Swift-this is me trying-ot szeretném elénekelni, anélkül, hogy a dallam a zongorában lenne, de pl. YouTube tutorialokban is a jobb kéz pötyögi a dallamot, és elég jól tudok zongorázni, szóval ez nem annyira tetszik)2022. jan. 25. 02:22
2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem igen, nem tudom pontosan hogy hívják, mintha karaokezni lehetne rá :D
2022. jan. 25. 15:26
3/9 anonim válasza:
Másnéven akkordok, hármashangzatok.
Leütsz általában három hangot, azok szólnak egy darabig, majd jön a következő.
Én az Ultimate Guitar Chords & Tabs -ot ajánlom, szuper alkalmazás. Természetesen zongorára is használhatóak az akkordok, sőt, még ki is írja, hogy mit kell leütni zongorán. Remélem ilyenre gondoltál, sok sikert!
4/9 A kérdező kommentje:
Igen, pont ilyenre gondoltam, használom is gitárhoz azt az oldalt, csak nem tudtam, hogy a zongorában is segít. Nagyon szépen köszönöm a választ! 😊
2022. jan. 26. 02:00
5/9 A kérdező kommentje:
Na azóta rászoktam az akkordokra, egy gond van, ezeket egy kézzel lehet játszani, a másikkal mit csináljak? 😄
2022. szept. 3. 01:23
6/9 anonim válasza:
A másik kézzel legtöbbször a dallamot játszák, tudtommal az nincsen benne az alkalmazásban. :/
7/9 anonim válasza:
#6 a nagy lóphaszt.
Általaban bal kéz jatsza a basszushangot és a szeptimet, jobb kéz meg a többit.
8/9 A kérdező kommentje:
tehát akkor a jobb kézzel azt kéne játszanom amit éneklek is? vagy gondolom ott találékonynak kell lenni, hogy ne teljesen ugyanaz legyen
2022. szept. 3. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!