Csak az én szubjektív tapasztalataimon álló negatív sztereotípiám az,hogy a rockerek és metálosok többsége maflább és igénytelenebb az elektronikus zene fanokhoz képest?
Brit szociálpszichológusok kimutatták, hogy az elektronikus zene fanok intelligensebbek,okosabbak,szebbek és sokkal liberálisabbak/nyitottabbak a tablettásbort szlopáló bőrkabátosoknál,rockereknél.Persze nem mondom, hogy nem lehetnek kivételek.Nagyon sok évvel ezelőtt már kezdeményeztem erről diskurzust az oldalon, de akkor még tini voltam és természetesnek véltem, hogy sok rocker vesz körül,de aztán örömömre ők is stílust váltottak (ma már rég electromerek és cikinek tartják a rocker múltjukat)a huszas éveik legelején és ez igényesség terén hatalmas fejlődést okozott náluk, mert a fiúk sokkal szexisebbek lettek, míg rockerként kb szürke kisegerek voltak. Ráadásul egyetemeken, normális szakokon/karokon egyetlen acélbetkós bőrkabátos kikencézett ricsajt hallgató csodával se találkozni,viszont a szakmunkásképzőkben és azok előtt annál inkább látni kannásboros csodákat. Illetve én úgy látom, hogy nagyon nagy részük alkoholista, drogos, gyógyszerfüggő és bagós is, talán azért, mert a rockzenék többsége szörnyen depresszív. Ezeket ne sértésnek vegyék a rockerek, nekem csak a diskurzus a célom. Mások is ezt tapasztalják,vagy csak én vagyok túl negatív?
Ha ide nem akarod leírni a véleményedet, akkor küldhetsz levelet a lilidoki@gmail.hu-ra.
Elektronikus zene (prog house, trance, psytrace)
És metal (Melodeath, folk metal, industrial metal) a legtöbbet halgatott műfajaim.
Mindkét kategóriában vannak minőségi alkotások és totális szemét, ugyanúgy ahogy vannak normális rajongók és hülyék is.
A rockerség inkább számít identitásnak, ezért annyiban igazad van hogy általában kevésbé nyitottak más zenei műfajokra.
Az EDM rajongók között viszont sokkal több a "tömegember" akivel semmilyen értelmes/komolyabb témáról nem lehet beszélni.
Ezek generalizációk, viszont szerintem alapvetően értelmetlen ez alapján beskatulyázni az embereket. Én már annyit is értékelni szoktam ha valakinek egyáltalán van saját zenei ízlése és nem azt hallgatja ami épp népszerű a rádióban/spotifyon.
Amúgy kérdező, pont a trap az az elektronikus alműfaj ami nekem totálisan élvezhetetlen (marshmello és társai)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!