Csak az én szubjektív tapasztalataimon álló negatív sztereotípiám az,hogy a rockerek és metálosok többsége maflább és igénytelenebb az elektronikus zene fanokhoz képest?
Brit szociálpszichológusok kimutatták, hogy az elektronikus zene fanok intelligensebbek,okosabbak,szebbek és sokkal liberálisabbak/nyitottabbak a tablettásbort szlopáló bőrkabátosoknál,rockereknél.Persze nem mondom, hogy nem lehetnek kivételek.Nagyon sok évvel ezelőtt már kezdeményeztem erről diskurzust az oldalon, de akkor még tini voltam és természetesnek véltem, hogy sok rocker vesz körül,de aztán örömömre ők is stílust váltottak (ma már rég electromerek és cikinek tartják a rocker múltjukat)a huszas éveik legelején és ez igényesség terén hatalmas fejlődést okozott náluk, mert a fiúk sokkal szexisebbek lettek, míg rockerként kb szürke kisegerek voltak. Ráadásul egyetemeken, normális szakokon/karokon egyetlen acélbetkós bőrkabátos kikencézett ricsajt hallgató csodával se találkozni,viszont a szakmunkásképzőkben és azok előtt annál inkább látni kannásboros csodákat. Illetve én úgy látom, hogy nagyon nagy részük alkoholista, drogos, gyógyszerfüggő és bagós is, talán azért, mert a rockzenék többsége szörnyen depresszív. Ezeket ne sértésnek vegyék a rockerek, nekem csak a diskurzus a célom. Mások is ezt tapasztalják,vagy csak én vagyok túl negatív?
Ha ide nem akarod leírni a véleményedet, akkor küldhetsz levelet a lilidoki@gmail.hu-ra.
A bor drága, és általában a 35-40es Karenek isszák az Echo Falls rozét.
Igen, de az összepancsolt kannás méregkotyvalék viszont olcsó, így összetudják rá tahárlni a pénzt a rosszabbul szituált egyének.
"Ez amiatt van, mert az ország komformista, és az ember csak szürke kisegér külsővel jut előre. Ha ötvenes nők is kapnának értelmiségi munkát kék hajjal bakancsban is, akkor hidd el, jóval több lenne."
A dresscode-ot a munkahelyek 99%-nál én is rühellem. Viszont az emberek (főleg a boomerek) többsége mindig is begyöpösödött volt, ez nem újdonság. Engem pl volt, hogy lek*rváztak az utcán, pedig nem is öltözködök úgy egyáltalán. Nem különbözök nagyon a többi trapes, dubstepes, esetleg dnb-s 20-25 éves nőtől.
" Te vagy túl negatív, és nem érted, hogy működik a pszcihológia.
Ha az embernek kilátástalan az élete, akkor hosszú távon abból azért lesz addikció, mert ezzel tudja kicsit elnyomni azt a retket ami körülveszi.
Általában boldog embereket nem szippant be veszélyes mértékig az ilyesmi, jókedvből isznak meg csinálnak egyebeket, de nem a képszakadás a cél, és egy random szerda este nem akar minden áron atomrészeg lenni csak úgy."
Az élethelyzetről írt résszel teljesen egyetértek, de a komment második felével már nem. A helyi szakmunkásképző előtti parkban majdnem minden nap látom a kannásboros punkokat és rockereket, és nem hiszem, hogy érdekelné őket, hogy nem péntek este van.
" Már ha felhoztad, a legtöbb elektronikus zenét hallgató egyén pont nagyon keményen drogos, mert (bár van ilyen) de nem gyakori, hogy full józanul menne elmegy rave-be.
Ezt mindenki tudja, különösen akkor egyértelmű ha józanul mész be egy ilyen közegbe. Múlt héten voltunk lenn a Cyberdogban, ahol ugye állandóan megy az acum acum, vannak táncosaik, és neonnal van bevilágítva minden. Nem igazán gondolom, hogy mindenki baromira drogellenes lett volna lol."
Nyilván nem arról van szó,hogy ezekben a körökben ne lehetnének drogosok (a drogellenesség meg kb a fideSS brosúrák szintjén van magyarországon, ami nagyon cringe), hanem az igényesség-beli hatalmas fluktuációról. Magyarországon nézd meg a rockmaratont pl: ott van egy hatalmas tócsa ami a toalaett szerepét tölti be a fesztivál alatt, mert az ottani rockerek a tócsához mennék a természet hívó szavára. Illetve részegen fetrengenek az ólcsó sör és a kannásbor ivászat után. Rengeteg fotón is kikerült a netre ahol fetrengenek a hányásban behugyozva és beszarva. Lehet, hogy ez a rockereknek csak a legalja, de az eelctro fanoknál ilyet nem fogsz találni :)
" Na ekkora baromságot már itt is rég olvastam! Brit tudósok, na persze. Tablettásbort szopogató bőrdzsekis bakancsos rockereket meg talán a 80-as években lehetett látni utoljára. Max a 90-esek elején."
Bárcsak így lenne. Én a győri vasútállomás környékén és az állomás előtti kisparkban is rendszeresen látom őket, de a szakmunkásképzők előtti is, pl a szombathelyi puskás ipariskola előtt is bármikor is megyek arra.
De a közösségi oldalakon is nagyon sok van.
Láss csodát: [link]
Ő nem egyedi eset, ilyenekből sajnos rengeteg van.
Már nem azért de én voltam kint Balaton Sound-n, Strandfesztiválon, és Rockmaratonon is.
Utóbbi klasszisokkal kulturáltabb, össze sem hasonlítható.
A Balaton Sound-n kb. a fiatalok 90%-a be van drogozva, vagy rúgva.
Most akkor kezdjek el én is ilyen kérdést kiírni?
Nem mellesleg rockkoncertre szívesebben kimegyek, rengeteg a normális ember akivel lehet beszélgetni, meg minden.
De a legtöbb popfesztiválon ez nem feltétlen igaz, kevés az egyáltalán józan ember... De hozzátéve ez a fesztiválok hozománya elsősorban nem a zenéé.
Amúgy bántott valaki téged? Iszonyat nagy gyülölet van benned a rockerek felé, pedig teljesen indokolatlan és iszonyat primitív és ostoba dolog zene alapján megítélni a másikat.
Remélem kinővöd egyszer.
Láss csodát, a tanulmánya nem létezik, és a kitalált tanulmányára válaszként linkelt igazi tanulmányokkal se foglalkozik.
Komolyan vehetetlen görcs vagy.
A te sztereotípiád. A szakközepekben jó eséllyel mindenki hasonlóan kultúrált, csak valamiért pont ezek vannak jobban szem előtt.
Szerintem a metál közeg eléggé felnőtt, nem olyan mint 20 éve, a koncertek átlagéletkora is valamivel magasabb. Régen a norvég metálosok kedélyesen templomokat gyújtogattak valószínűleg nem színjózanul, ma meg - no nem feltétlen ugyanazok, de mondjuk beszéljünk egy újabb generációjáról a skandináv metálnak - kisgyerekes családapák akik a karácsonyfájukról posztolnak instán, és a legdurvább amit tolnak az a videójáték és a cider. És ugyanez szerintem a hallgatóságra is nagyrészt igaz.
Nem utálom a rockereket. 1D fangirl koromban (2011-2015) más volt a szitu, de annak már vége szerencsére. Jelenleg a politkusokat utálom,különösen a fideSS-t és a dékát :)
" Régen a norvég metálosok kedélyesen templomokat gyújtogattak valószínűleg nem színjózanul"
Igen, ismerek is ilyet: Varg Vikernes, aki a mayhem gitárosát is kinyírta. Ma pedig gyakorlatilag a nácikhoz sorolható, legalábbis a youtube csatornájának a tartalma alapján.
Egyébként azt tapasztaltam, hogy electro zene fanok is ugyanúgy tesznek a vallásra mint a metálosok (én sem vagyok hívő), meg en bloc a társadalom nagy része is - főleg skandináviában - de azt nem hiszem, hogy 1-2 szélsőséges példán kívül sok templom-robbantó lenne bármelyik csoportban is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!