Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi az Disz dúr, Fisz dúr,...

Mi az Disz dúr, Fisz dúr, Aisz dúr, Gisz dúr?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az alábbi akkordokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Az ének tanárnőm szeretné, hogy játszak egy dalt, amiben vannak ilyenek akkordok. Tanárnő zongorán játszik, így ebben nekem nem tud segíteni. Esetleg ha egy oldalt tudtok ajánlani ahol meg tudom ezeket nézni, azt nagyon megköszönném! :)

2022. febr. 16. 13:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem, nem járok tanárhoz. SZÖVEGÉRTÉS; az ÉNEK tanáromról van szó, nem külön gitár tanárról :D
2022. febr. 16. 18:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

#11 Igen, aki tud kottát olvasni, zongorázni, gondolom tanít is kottát olvasni, elvégre énekelni is lehet belőle.

SZÖVEGÉRTÉS. (ezt nem tudom minek írtam, illetve azt sem, hogy te minek írtad. )

2022. febr. 16. 22:06
 13/16 Mojjo ***** válasza:
70%

@12: Én frankón nem értem a kötöszködés tárgyát. Attól, hogy valaki tudja, tanulta, hogy a # a kottában mit is jelent, nem kell tudnia, hogy az angolok a fiszt f#-nek jelölik és "efsárp"-nak mondják. Látod, mi is fiszezünk, nem efkettőskeresztezünk.

Aztán meg mi a búbánatért olyan érdekes és fontos, hogy a kérdező épp milyen angol zenei kifejezéseket tud és miket nem?

Feltett egy kérdést, meg lett válaszolva, ennyi a történet, ez a kötekedés abszolút felesleges és értelmetlen.

2022. febr. 16. 22:31
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Próbáltam rájöni hogy ez a mondat miért szerepelt a kérdésben:

"Tanárnő zongorán játszik, így ebben nekem nem tud segíteni."

Ez azóta sem jött össze

Hogy miért csak dur akkordok szerepelnek a kérdésben, illetve hogy valóban dur akkordok vannak vagy esetleg du 7-es akkordok, mert akkor a major már nem játszik ugye, aztán nem értettem hogy miért nem a tanárt kérdezte meg erről, de közben rájöttem hogy az intetnetről töltött le valami kottát, ahol gyakran így jelölik őket sima text fájlban.

Az egyébként rejtély, hogy a kérdezönek a disz dúrra stb miért nem adott ki semmit a google, de mindegy.

Először csak arra voltam kíváncsi hogy érti-e a választ, de aztán felhúztam magam.

2022. febr. 16. 23:46
 15/16 Waff ***** válasza:
Amúgy Slash járt gitártanárhoz a kezdeti időszakában, ezt az önéletrajzi könyvében is leírta :))))
2022. febr. 17. 06:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Slash Radics Bélához járt tanulni a tizenháromba, de csak a kétezres években.
2022. febr. 18. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!