Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi az Disz dúr, Fisz dúr,...

Mi az Disz dúr, Fisz dúr, Aisz dúr, Gisz dúr?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az alábbi akkordokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Az ének tanárnőm szeretné, hogy játszak egy dalt, amiben vannak ilyenek akkordok. Tanárnő zongorán játszik, így ebben nekem nem tud segíteni. Esetleg ha egy oldalt tudtok ajánlani ahol meg tudom ezeket nézni, azt nagyon megköszönném! :)

2022. febr. 16. 13:57
1 2
 1/16 Mojjo ***** válasza:
81%

Lefogástáblázatokat, képeket angolul sajnos sokkal könnyebb találni, mint magyarul. Az akkordok angol nevei:

D# major, F# major, A# major, G# major.

A major-t gyakran el is hagyják az elnevezésben, mint ahogy mi is a dúrt. Az akkord pedig chord angolul.

Szóval keress google képkeresővel így:

D# guitar chord, F# guitar chord stb stb....

2022. febr. 16. 14:21
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem igazán értem hogy az énektanárnőd aki zongorán játszik miért ne tudna segíteni. Értem én hogy nem kell a gitározáshoz hallás, kottaolvasás, de azért jó lenne ha legalább azt tudnád hogy milyen hangok vannak a gitárodon. :D
2022. febr. 16. 16:24
 3/16 A kérdező kommentje:
a 14:21-esnek: nagyon szépen köszönöm, megtaláltam őket! :)
2022. febr. 16. 17:15
 4/16 anonim ***** válasza:
Egyébként moll akkord nincs egy darab sem? Momentán egy skála sem ugrik be amin ïgy sorakoznak az akkordok.
2022. febr. 16. 17:32
 5/16 A kérdező kommentje:
De, van benne C moll meg F moll. Egyébként erről a dalról van szó https://www.youtube.com/watch?v=5DTkJIA0URQ
2022. febr. 16. 17:58
 6/16 anonim ***** válasza:
És az megy?
2022. febr. 16. 18:00
 7/16 A kérdező kommentje:
Persze! Utána már rájöttem, hogy amiket nem tudtam azok angolul a sharpok. Az internetről tanulás egyik hátránya, hogy nekem kimaradt a szolfézs, meg angolul tudok majdnem minden kifejezést, így elég nehézkés néha ilyen felkérésekkor egyből játszani. De még egyszer, nagyon szépen köszönöm a segítséget! Örök hála! :)
2022. febr. 16. 18:05
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Angolul tudsz mindent, kivéve a sharpot ugye. ;) Mert a kettőskereszt ott közel minden kottában.
2022. febr. 16. 18:12
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell bunkóskodni?! Segítséget kértem, nem leszólást. Nem fűzök nagy karriert a gitározásomhoz, de ha megnézed, a "nagyok" közül se mindenki járt tanárhoz. Példához elég az országban maradni, ott volt Radics Béla. Lehet nem ismered, de egy legenda volt, és képzeld ő sem járt tanárhoz. Egy kicsivel közismertebb példaként ott van a Guns N' Roses elképesztő gitárosa, Slash. Ha nem ismered a kedvemért keress rá pár szólójára. (ő sem járt tanárhoz :D )
2022. febr. 16. 18:23
 10/16 anonim ***** válasza:
#9 de te jársz tanárhoz.
2022. febr. 16. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!