Kevinbacsiii kérdése:
Nem értem a DROP A hangolást! . Mi az a Fisz?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem ,hogy nézem a különféle bandákat h DROP a-t használnak 6 húros gitáron A E A D Fisz ??? B de viszont ha 7 húros gitáron használják akkor A E A D G B E és miért van? mert tudtommal 6 húroson ugyan úgy az a-t droppoljuk le csak 1 húrral kevesebb kerül fel. Vagy ha vlki érti kérem magyarázáttok meg. azaz mi az a Fisz benne??.BUÉK.2014. dec. 30. 12:20
1/19 anonim válasza:
A Fisz az F félhangja (F#-el is szokták jelölni). A drop hangolás lényege, hogy a powerchordokat a felső 3 húron mind a 3 hangot egy bundon lehessen lefogni. Tehát standardhangolásban egy A power chord az E5, A7, D7. De ugyanez pl. Drop D hangolásban már E7, A7, D7. Ennyi a lényege igazából, így könnyebb "lépegetni", mert egy ujjal le lehet fogni.:) Drop D-nél csak a vastag E húrt hangolod le 1 hanggal, drop C-nél már a a vastag E húrt 2 hanggal, a többi húrt meg 1 hanggal lentebb, és így tovább...
2/19 anonim válasza:
Egyébként: "Dropped A tuning is an alternate tuning for a 7 string guitar where the lowest string is tuned down ("dropped") from the standard B by one whole step to A as follows A1-E2-A2-D3-G3-B3-E4. Also, for a 6 string guitar, dropped A tuning is achieved by tuning all strings down a 4th with the lowest string tuned 1 additional step down as follows A1-E2-A2-D3-F#3-B3." Wikipédiáról kimásolva :D
3/19 A kérdező kommentje:
Köszi! de eddig vágtam! de még mindig nem értem minek oda az a fisz miért lesz FISZ? h-h nem g??
2014. dec. 30. 18:09
4/19 anonim válasza:
Mert így jön ki. Számold ki. A vasteg E -ami ugye most A-, ez -4 hang, a többi húrt pedig hozzá kell hangolni, ami -3 hang. 7 húros gitáron meg elég csak a legfelső húrt ledobni, mert ott a legfelső húr a B.:)
6/19 A kérdező kommentje:
De akkor pl ha 7 húros gitáron akarok slipnotot játszani(nem feltétlen) akkor a kvintek ugyna úgy ki jönnek g vel is mint Fisszel?? Köszi a válaszodat ! Így értem már !:)
2014. dec. 31. 15:55
8/19 anonim válasza:
Bár nem merem biztosra mondani, ezzel az utsó kérdéseddel elgondolkodtattál :D
9/19 A kérdező kommentje:
ugye,hogy ugye ?:) én is ezen vagyok fent akadva.
2015. jan. 1. 16:40
10/19 anonim válasza:
A 6 húros gitárt lehangolod, a 7 húroson pedig plusz egy húr van.
Mi nem érthető ezen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!