Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Abumajánlás? Vagy komplex...

Abumajánlás? Vagy komplex kísérletező, és/vagy egyedi hangzású zenei albumokat tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Évtizedek óta hallgatok zenét, minden műfajból és szinte minden stílusból (oké, biztos van sok alstílus, amit még nem ismerek, de ne vesszünk el a részletekben). Ajánlhattok e kérdés alatt esetleg ismertebbek közül is, de esélyesebb, ha kevésbé ismertek közül teszitek, előre is köszönöm.

Egyszerű prog-rock albumokhoz képest elvontabb hangzású, és/vagy összetettebb zene érdekel. Lehet ritmusorientált, mint a legtöbb Meshuggah album 1998 óta, és lehet dallamosabb is, ha kompplex és/vagy egyedi hangzású.

(Zajzenét NE ajánljatok, se semmit, ami sablon és könnyű találni. Csak mert a noise-rock, vagy a death-industrial stlíus elvont zenét takar, attól még ezer ilyet lehet találni.)

A koncepció az volna e kérdés alatt, hogy amit magam könnyen találnék, olyat NE ajánljatok. Pl valaki azt írná, hogy ambient, az rétegzene, és ambient albumot ajánl, annak nincs értelme, mert milliószám lehet ambient stílusú albumot találni. Kivéve, ha valami egyedi is keveredik hozzá.

NE ajánljatok sablon progresszívet, mint Dream Theater, ahol öncélúan és sznob módon virgáznak, és se füle, se farka; se YES zenekart, többször meghallgattam több albumukat is, de nem elég kifinomult, nem elég elmélyült, kicsit hasraütés szerű. Én szeretem a rögtönzéseket is, csak akkor legyen mondanivalója, veleje!

Mutatok példát a komplex ütemszerkesztésre, ilyenek jöhetnek, bár ha lehet, ne az ismertebbektől, mint Animals as Leadres, vagy Tesseract, mert azokat ismerem, de az alábbi pl jó irány, ütemorientáltan komplex, KIFEJEZŐ:

https://www.youtube.com/watch?v=zVffuZvCT8k

Vagy pl e két alkotás, melyek komplex kísérletező, progresszív jellegűek, két, egymástól eltérő fajta:

[link]

[link]

Ilyesmi albumok jöhetnek, főleg a kevésbé ismert előadóktól.

2022. febr. 11. 18:48
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Légyszíves, értelmezzétek a kérdést, ha válaszolni szeretnétek. Írtam, hogy különleges -lehetőleg kevéssé ismert ritkaságokat- és/vagy komplex zenéket és/vagy különleges hangzású alig ismerteket keresek (és csak akkor fér bele EGY KISSÉ ismertebb esetleg, ha nagyon különleges, semmire se hasonlít). Nem azért írtam ki kérdést, hogy provokáljanak egyesek.

Már a zenei példáimból is bárki tudhatja, aki ismeri a 70es évek zenéjét, hogy a Doors nagyon-nagyon ismert.

Előző, szerinted pont "nem ismerem" a Doors zenekart, meg Morrisont mint albukaik nagy része, amelyeket netzán többször is meghallgattam már korábban...

Így kezdtem az első kommentemet:

"Évtizedek óta hallgatok zenét" -ezt biztosan nagyon nehéz értelmezni...(?)

NEM ÉRDEKEL A SLÁGERLISTA. SEM A JÓL MENEDZSELT SABLON ZENE. SE A SZAKLAPOK! Tehát nem érdekel a sznobizmus. A sznobizmus CSAK erre hivatkozik, a többi tényezőre meg eléggé esetlenül.

Egy minőségi zenének is lehet ugyan menedzsere, meg írhatnak jót róluk, de ne ez legyen már a döntő tényező, hogy "mert megírta a zenei szaklap". Ja, a tévé meg monGYa, hogy óóótakozz.

De érveket nem mond a téJJvé, oszt' a tÜbbsÍg csinYáLLLYa. De hu' mí'r, aztAT nYem tuGGYák. Úgy kb ez a helyzet. Megííí'ta a zeneJi szaklap. Oszt' kőbe vÍ1sett igaSSSSaaag.

Nos, igazán nem tudom már, hogyan fogalmazzam meg,

hogy ne szelektíven olvassatok...

Ezért fogalmazok precízen, hogy azért se olvassa el, aki válaszol? Szépen kérek mindenkit a szövegértésre és egyszerű, tiszta értelmezésére! Igazán nem kértem sokat. Kifejtettem a meglátásom már, mi mindent ismerek, erre beírja, hogy Doors...

Jó, hogy nem Máj kell Dzsekszon, me' "aSSSSe Ösmerem".

Tisztelet a két illetőnek:

az Opeth-esnek (bár az Opeth is viszonylag ismertm de semmit baj)

és a

Dysrhythmia -t ajánlónak.

A többiek nem értették meg a kérdésemet, közel sem.

2022. febr. 13. 19:39
 22/22 anonim válasza:
boris, boredoms, this heat, esetleg a hery cow lemezeit probald meg
2023. júl. 2. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!