Abumajánlás? Vagy komplex kísérletező, és/vagy egyedi hangzású zenei albumokat tudtok ajánlani?
Évtizedek óta hallgatok zenét, minden műfajból és szinte minden stílusból (oké, biztos van sok alstílus, amit még nem ismerek, de ne vesszünk el a részletekben). Ajánlhattok e kérdés alatt esetleg ismertebbek közül is, de esélyesebb, ha kevésbé ismertek közül teszitek, előre is köszönöm.
Egyszerű prog-rock albumokhoz képest elvontabb hangzású, és/vagy összetettebb zene érdekel. Lehet ritmusorientált, mint a legtöbb Meshuggah album 1998 óta, és lehet dallamosabb is, ha kompplex és/vagy egyedi hangzású.
(Zajzenét NE ajánljatok, se semmit, ami sablon és könnyű találni. Csak mert a noise-rock, vagy a death-industrial stlíus elvont zenét takar, attól még ezer ilyet lehet találni.)
A koncepció az volna e kérdés alatt, hogy amit magam könnyen találnék, olyat NE ajánljatok. Pl valaki azt írná, hogy ambient, az rétegzene, és ambient albumot ajánl, annak nincs értelme, mert milliószám lehet ambient stílusú albumot találni. Kivéve, ha valami egyedi is keveredik hozzá.
NE ajánljatok sablon progresszívet, mint Dream Theater, ahol öncélúan és sznob módon virgáznak, és se füle, se farka; se YES zenekart, többször meghallgattam több albumukat is, de nem elég kifinomult, nem elég elmélyült, kicsit hasraütés szerű. Én szeretem a rögtönzéseket is, csak akkor legyen mondanivalója, veleje!
Mutatok példát a komplex ütemszerkesztésre, ilyenek jöhetnek, bár ha lehet, ne az ismertebbektől, mint Animals as Leadres, vagy Tesseract, mert azokat ismerem, de az alábbi pl jó irány, ütemorientáltan komplex, KIFEJEZŐ:
https://www.youtube.com/watch?v=zVffuZvCT8k
Vagy pl e két alkotás, melyek komplex kísérletező, progresszív jellegűek, két, egymástól eltérő fajta:
Ilyesmi albumok jöhetnek, főleg a kevésbé ismert előadóktól.
Hozzátéve hogy a Dream inkább a Pink Floyd-tól, Rush-tól és a Metallica-tól tanult.
Közvetlen King Crimson hatást egyértelműen a Tool-nál lehet észrevenni.
Dysrhythmia - The Veil of Control
Szimplán instrumentális prog metál, nem tudom mennyire számít ismertnek meg egyedinek, mindenesetre én ilyen szintű "összevisszaságot" prog metálban még nem hallottam.
Utoljára kérem a köztözködő fléood-olót, hogy normális hangvételt várok el, udvariasan és érthetően írtam k ia kérdést.
"Ha meg szerinted az Aghora sablonos prog metal az a te bajod..."
HOL írtam ilyet? KÉREETIK NEM adni a számba olyat, amit nem mondtam. Nem mellesleg az Aghora is nagyon ismert zenekar, de ez a kisebb probléma.
" ahol öncélúan és sznob módon virgáznak, és se füle, se farka"
Ez tényleg aztán udvarias és érthető volt a részedről.
"NE ajánljatok sablon progresszívet"
Ezt küldted be a válaszom után, szal. erre hivatkoztál, itt is rejlik bőven ellentmondás.
Nem mellesleg annak ellenére vettem a fáradtságot és válaszoltam, tehát lásd a szándékot de nehéz szó nélkül elmenni az mellett ha valaki lebecsmérel egy viszonylag nagy hatású bandát.
Ok ízlés kérdése nem tetszik megértem, de hogy ész nélkül virgáznak...
Láttad már valaha őket élőben játszani egyáltalán? Tudod milyen munka van benne? Na látod a probléma itt kezdődött, le lehetett volna korrekten is írni a kérdést.
20:29-nek és az Opeth-esnek köszönöm a kultúrált válaszaikat, és hogy tudnak szöveget értelmezni.
Ellentében a kérdésemet teleszemetelő 19:46-ossal, aki már kb a hatodik, vagy hetedik önellentmondó válaszát írja, és olyat, melyből kiderül: szöveget értelmezni nem tud és nem is akar, kötözködni annál inkább, meg a hibáját értelmes érv nélkül rám vetíteni, meg számba adni olyat, amit nem írtam.
(Ha a 20:29-es véletlen megint ő volt, akkor meg elismerésem, hogy tud OLYKOR kultúrált és értelmes hozzáállást is tanusítani. HA ő volt véltetlen megint.)
Utoljára mondom: azt ítélem meg, arról van véleményem, amihez kellő fáradtságot vettem, ennek ellenére nem tartom minőségnek a Dream Theater néhány albumát, melyeket már hallottam párszor, és nem vagyok köteles a trollokat etetni, így téma bezár. Nem tartom kizártnak, h esetleg van minőségi albumuk is, de már ötöt, hatot hallottam a sorlemezeikből és youtube koncertfelvételeket is.
Pink Floydot meg pláne, tavaly volt körülbelül a nyolcadik, vagy kilencedik alkalom, amikor az évtizedek során vettem a fárdatságot végighallgatni AZ ÖSSZES sorlemezüket ismét, hátha vátlozott az ízlésem, de továbbbra is jól managelt kamuzenekartnak tartom, akár a Dream Theatert.
Dream-nél van technika, de kong a kifejezéstelen üres teknikázástól a Dream T. - na ezt az öncélú virgázást híják sznobizmusnak, ez a véleményem. De hoyg szerinted miért volnék sznob, arra még nem volt értelmes érved. Én tudom, miért.
Azért, mert nem vagyok sznob, de mivel sznobnak vélem a Dream T.-t, te, gyerekes módon visszadobtad a labdát.
Én felnőttekkel szeretnék beszélgetni, nem veled, ne haragudj.
PRESZTÍZSRE KÉRETIK NEM hivatkozni, a Beach Boys-os kedves hozzászólónak üzenem. Ő kulturáltan írt, csak kérném, hogy a magad ízlése döntsön, ne a slágerlista. Köszönöm.
Visszatérve a 19:46os flood-oló kötözködőre:
Máskülönben meg lehet ízlésem, lehet véleményem, amit idéztél is az imént:
"[Dream Theater] ahol öncélúan és sznob módon virgáznak, és se füle, se farka" -ez egyvélemény részemről, nem kötözködés;
SOKSZORI, TÖBB ÉVES ÚJRAHALLGATÁST követően.
"NE ajánljatok sablon progresszívet" - nyilván nem várható el, hogy mindent egzaktan, vonalzóval, körzővel mértanilag megfogalmazzak, nem gondolom, hogy probléma, h tettem egy halvány utalást a Dream T. után, és a Yes kapcsán, hogy sablont NE. Ismerek több albumot ezektől, ezért lehet véleményem róluk. Tehát ez nyilván nem teljesen egzakt, hogy mi sablon, de egyáltlaán nem látom gondnak, hogy hozzátetem e mondatomat. Egyáltlaán nem voltam udvariatlan, te viszont kötözködsz már egy órája.
Nem az a lényeg máskülönben, h jó, vagy rossz zenekar a Dream Theater, hanem hogy kéretik szöveget értelmezni helyesen, és normálisan érvelni, és mellőzni a kötözködést! Megköszönném, 19:46os.
Nem szeretném a 19:46os trollt etetni tovább, a többiek korrektek voltak, várom tisztelettel a válaszokat, kivéve a 19:46-osét, aki a hibáit rám vetítette, kifporgatta a szavaimat, értelmes érvek nélkül, csak hogy belémköthessen.
"Nem tartom kizártnak, h esetleg van minőségi albumuk is, de már ötöt, hatot hallottam a sorlemezeikből és youtube koncertfelvételeket is."
15 stúdió albumuk van, azért merész 5 alapján meghatározni.
Amikor hasonló 2 albumot sem tudok mondani a munkásságukból, sőt az összes Portnoy érás lemezük más volt.
"AZ ÖSSZES sorlemezüket ismét, hátha vátlozott az ízlésem, de továbbbra is jól managelt kamuzenekartnak tartom"
Tényleg az volt, kb. az összes modern prog zenekar felhozza őket mint közvetlen hatás...
Az amiért nem tetszhet az a blues-s gyökerekből adódhat, a kortársaikkal szemben ők a technika helyett sokkal inkább a hangulatra, a gondolatébresztésre fokuszáltak és totál háttérbe szorult, a komplex skálák vagy többféle hangszer használata.
Jómagam sem tartom egy lapon a Yes-el vagy a King Crimson-nal de attól még nagy hatású bandáról beszélünk.
Közben rátapintottál a lényegre, gyerekes móddal viszont azért vitatkoznék totál jogos a pont volt az a szó amit használtam, és a szövegkontextus is stimmelt. Ebbe most nem mennék bele jobban, mert már kifejtettem.
Többire felesleges válaszolni, aztán a végén még troll is lettem...
Dettó ugyan úgy ki lett forgatva az én válaszom is.
Értelmes érved meg neked sem volt...
Hozzátéve legalább lett egy kellemes eszmecsere, remélem az ide betévedők élvezik legalább. Értelme nem tudom volt-e, de akkor 1 albumot még bedobok:
Indukti - Susar
Utoljára szólok, a hatásvadászat, a menedzselés, meg a slágerlista, meg a felső körökbe került zenészek szakszevezete és diplomáciája - EGY DOLOG.
A zenei minőség: egy másik dolog, vannak mind objektív, mind szubjektív elemei.
És jogom van kultúrált véleményt formálni, mint pl amit említettem, hogy meglátásom szerint jól menedzselt sznobizmus a Dream Theater eddigi kb hat darab albuma, amiket eddig többször meghallgattam, pár koncertfelvétellel együtt.
Pont. Lapozzunk, túltárgyaltuk, etesse helyettem más a trollt.
Mindig is, most is tudomásul veszem, hogy vannak, akik szeretik a Dream Theatert. Akkor mi itt a probléma? Én meg nem tartom igényes albumnak azt a hat albumukat. Pont. Akkor mi itt a probléma? Az, hogy viszked a tenyered és kötözködsz másfél órája...? Menj máshova, 19:46os flood-oló troll, megkérlek!
Jogom van kérni Dream T. helyett és Pink Floyd helyett bátrmit. Ennyi.
Kultúráltan közöltem mindvégig, ellentétben a flood-oló kötözködővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!