Mennyi idő megtanulni rendesen zongorázni/szintetizátorozni?
@21: Írtam, hogy nagyjából 15 éve foglalkozom a dologgal.
De akkor csak a te kedvedért: bőven felnőttként kezdtem. Ez azt jelenti, hogy magántanárhoz jártam, illetve magam tanulok/tanultam. Még bővebben azt jelenti, hogy zeneiskolába, szolfézsra nem jártam, zeneelméletet - összhangzattanostól is - az összes magyarul és kellően sok angolul fellelhető irodalomból tanultam. Soha nem volt muszáj, de kifejezetten érdekel.
Pár éve elég sokat írkáltam ebbe a rovatba, zeneelméleti kérdések alá is. Ha érdekel, keress rá, és akkor legalább körülbelül megítélheted a kompetenciámat.
Ha ez megvan, és előreláthatólag kifejtetted, hogy aki nem konziba járt és nem vett részt ott n+1 év szolfézson, az úgysem tudhatja a dolgokat, szívesen olvasok arról is, hogy tapasztalatod szerint mennyire gyakran fordult elő, hogy valaki nem veszi észre, hogy mást játszik, mint kellene - a hallás hiánya miatt! - , illetve mennyire volt jellemző, hogy zongorahangolási anomáliák miatt nem tanult meg valaki rendesen játszani.
Mondjuk... ha valaki tényleg annyira menthetetlenül botfülű hogy egy teljes félhang/hang különbség is észrevehetetlen neki, kellő odafigyeléssel és önellenőrzéssel meg ez is kiküszöbölhető. Szóval még ezt sem látnám kizáró tényezőnek.
Megintcsak a f...sz méregetés megy.
Elméletben nagyon ott van mindenki!
Ugyanez van az angollal (direkt nem idegen nyelvet írtam) és a testépítéssel.
Mindenki megmondja a tutit, mindenki okosabb mindenkinél, azt mégsincs minden sarkon egy Sergey Rachmaninov, Shakespeare vagy épp Arnold Schwarzenegger.
De elméletben (főleg a gyakorin) mindenki ott van!
Ez a mérce... hány évig jártál szolfézsra ?
Még papírod is van róla, na azzal aztán sokra mész.
Miért nem töltöd fel youtube-ra, hogy te mikre vagy képes a zenében ?
Akkor már inkább azzal döngessed a melled.
De ha neked csak a kommentelés, a megmondás, a szolfézs órák elégítenek ki, akkor egészségedre.
Biztos sok értelme volt belefeccölni ennyi energiát, hogy majd a gyakorin tépjed a szádat a 30 éveddel.
"Félreértés ne essék" ugyebár...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!