Mik azok a hangok, hangeffektek, amik kellemes, nosztalgikus érzéseket keltenek bennetek?
Nekem az egyik ilyen például a balkáni gerle búgása:
https://www.youtube.com/watch?v=HibEG5vQD34
Mindig olyan tavasz/nyár érzetem lesz tőle, és főleg a gyerekkorom nyaraiba repít vissza, mikor még Békés megyében éltem egy kisvárosban. Ott rengetegszer lehetett hallani ezt a hangot 🙂
De ott vannak például (és ez lehet, hogy furcsa lesz) a MÁV zenés szignáljai, amiket az utastájékoztatók előtt szoktak lejátszani, és sok közülük a nagymamámra emlékeztet.
https://www.youtube.com/watch?v=4LpJvD8W0Oc
Ő ugyanis budapesti volt, és gyerekkoromban nagyon sokat utaztunk fel hozzá. És emlékszem, hogy amikor megérkeztünk és sétáltunk ki a Keletiből, értelemszerűen nagyon sokat hallottam ezeket a szignálokat. És így felnőve, nekem nagyon összeforrt ez a két dolog 🙂
De rengeteg ilyenem van még.
Hát nektek??
Nekem a zongora és az eső hangja ilyen, nincs hozzá köthető konkrét emlékem csak olyan megnyugtató, nosztalgikus érzésem lesz tőlük.😊
Egyébként olyan jó, hogy említetted a MÁV zenés szignálokat, mert sosem gondoltam volna rá, de most, hogy így említetted nekem is eszembe juttatott egy gyerekkori nyaralást, már nem is igazán emlékszem hol voltunk, de volt a közelben egy vasútállomás és reggelente amikor megébredtem mindíg hallottam ezeket a hangokat :).
Nekem a Knight Rider zenéje mikor a napsütés felé eltűnik Kit.
Maga a napfény a lemenő nap látványa és amikor nagynénémnél nyaraltam Somogyban az ország másik végében 8 - 10 éves korom környékén. Az jut eszembe róla persze ott is néztem akkor. Nagyon szerettem ott nyaralni akkor.
... nem is nap felé onnan jön. Hogy el van mosódva a pontos emlék.
Csemballó hangja
Szerintem nagyon szép tud lenni, főleg a barokk zenében (de a lágyabb rockzenében is megható!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!