Titeket is zavarnak az elcsépelt hangeffektusok?
Figyelt kérdés
Most konkrétan 2 jut eszembe. Az egyik, amikor elcsúszik a tű a lemezen (ha jól azonosítottam - lágy dallam, aztán hirtelen fél másodperces torz zaj), a másik a "hollywood-i computer" amikor karakterenként írnak ki egy szöveget a képernyőre elektronikus hang kíséretében tststststststs... ez utóbbi az ATV-n nagy divat, meg sajnos sorozatokban is. Számítógépek tudtommal sosem adtak ki ilyen hangot, egyszerűen kiírták a szöveget és kész, csak gondolom ez mozivásznon (képernyőn) unalmas. Még írhattok példákat.2021. jún. 23. 10:02
1/6 anonim válasza:
Engem csak a sitcomok alatti konzerv röhögés irritál baromira,pláne hogy kb.semmi vicces dolog nem történik,megis állandóan benyomják..
2/6 anonim válasza:
#1: nincs konzerv nevetés több évtizede, azokat élő közönség előtt veszik fel. Az, hogy mi vicces pedig nem egyformán érzékelik az emberek, valamint magyar szinkron esetén az eltérő szórend miatt sokszor egészen máshol jön ki a poén, mint ahol nevetnek.
3/6 anonim válasza:
2
Érdekes,hogy mégis mindig egyforma a röhögés a " poénoknál".
Jó,nekem alapból nem jönnek be a hypolt sitcomok ( Jóbarátok pl).
Van pár,ami nézhető,de azokban nincs háttérnevetés.
4/6 anonim válasza:
Az két külön műfaj (egykamerás és többkamerás), a többkamerás, színpadszerű és állandó helyszínű sorozatoknál van közönség reakció, mivel a fix díszletek egy stúdióban vannak, ahová karzat építhető, és beültethető elé egy közönség. Sőt, még plusz bevétel is a produkciónak, hiszen arra jegyeket lehet eladni. De le is ellenőrizheted, mert vannak a neten ilyen stúdiófelvételek ahol egyértelműen látszik az élő közönség.
Elég csak első 10 másodpercet megnézni:
5/6 anonim válasza:
Elhiszem neked. :)
Ennyire nem ástam bele magam. :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2021. jún. 26. 08:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!