Ez jó kezdő gitárnak?
Egyáltalán nem tudok gitározni, de meg szeretnék tanulni. Ez jó lenne kezdésnek? Nincs túl sok pénzem rá, max 30 ezret tudnák ki adni érte. Persze ha a linkelt gitár nagyon szar akkor inkább várok és gyűjtök még rá, csak minnél hamarabb el szeretném kezdeni
#20.És ennyiből áll egy gitár hogy jó a fogása, és egy laikus számára jó a hangja?
Pont az lenne a lényege hogy ne kidobott pénz legyen, hanem vegyen egy normálist, azt pedig elsősorban olyanok tudják választani akik értenek hozzá...
Nem volt kidobott pénz, vagy 2 évig tanultam rajta kényelmes volt, használható, nyilván vihettem volna profit is magammal, és ha van kéznél akkor igenhasznos ha ottvan, de egyedül is meg tudtam oldani, igaz akkoriban még nem akartak az emberre a profit reményében rátukmálni minden szarrt.
akusztikus vásárlásánál azt mondanám vegyen egy fémhúros cutaway teknőchátút, az kényelmes, nem egy buflák arasznyi vastag nagytestű kutyaólat, és ha jól választ, akkor évekig hű társa lehet.
#22.1993-ban volt amit írtál, azért ha meg bemész a boltba sokkal előbb fogsz ki rossz minőségű terméket mint akkor, nagyobb a szórás.
De gondolom ezt nem kell magyarázzam, ma meg ott a lehetőség hogy megkérdezd mi a jó termék, érdemes élni vele.
Azért egy normál hangszerboltban használhatatlan gitárt nem árulnak. Ha mégis van reklamációd, minimum 1 év garanciát adnak rá, sőt 2 hétig indok nélkül visszaviheted.
Attól hogy nem tud gitározni, pl a hangját meghallgathatja, hogy tetszik-e a nylonhúros hangzása, vagy inkább fémhúrost venne. Az eladók szívesen játszanak a kiszemelt gitáron, ha megkéred őket. Én is úgy vettem az első gitárom, bementem egy hangszerboltba, nézegettem a gitárokat, megkértem az eladót hogy játszon egyiken-másikon, aztán amelyik a legjobban tetszett, és a zsebem is bírta, megvettem.
Tévedsz. az első gitár kiválasztása egy könnyű feladat.
15-20 évnyi zenélés után hangszert venni, ha az a kihívás.. ez ezért nem tetszik, annak nem kényelmes a nyaka, annak nem jó a fája, nem tetszik a hangjában a középtartomány, szúr-bök-nyom nehéz, nem akarok ilyen színűt. :D :D :D
Sziasztok, végül nem kellett gitárt vásárolnom mert egy ismerősömnek volt egy amit már nem használt. Ez egy valencia vc404, rákerestem és amúgy hasonló árkategória mint amit vettem volna. 2 napja van nálam és már most nagyon megszerettem (persze lehet megunom pár hét után, de most tényleg órákra le tud kötni)
Viszont szeretnék segítséget kérni. Van egy dal amit nagyon szeretnék megtanulni, de van egy része amit nemtudom hogy kéne lejátszani.
Erről a dalról lenne szó, az intro-ját már nagyjából tudom, és a akkordokkal is próbálkozom, de 1:28-tól nem találom a kottáját (nemtudom hogy a gitárnál van e olyan hogy kotta, lehet hülyeséget mondok). Valaki meg tudja mondani hogy itt mit játszik? Gondolom nekem még nehéz lenne lejátszani, de azért meg akarom próbálni.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
A dalban nincsenek akkordok, tehát nem tudsz próbálkozni velük-páros hangzat nem akkord. Illetve, nehogy valami tudós belémkössön a harmóniából két-két hangot penget a kíséret. Nevezett 1:28-tól pedig szóló van. Nem kell még ilyesmin agyalnod. Először meg kellene érteni, hogyan működik a rendszer, utána jöhet, hogy azt hogyan használja az előadó. Ettől még lehet próbálkozni, csak nagyon rossz útra viszed magad, ha elkezdesz mondeféle ismeret nélkül számokat lefülelni és játszani. Nem kell megijedni a zeneelmélettől. Néhány óra alatt el lehet sajátítani keretrendszereket, kottaolvasást, amiről írok is pár sort.
A gitárosoknak kifejlesztettek egy 'TABULATURA'(röviden 'tab') nevű rendszert, ami gyorsabb, egyszerűbb megértést adhat. Van rá program is-ami akár telefonra, PC-re is letölthető. Negyven éve zenélek, én is használom. A program neve: GuitarPro. A progit nevezhetnénk, hangos kottaolvasónak is, akár... Most nem megyek bele, hogyan és honnan szerezd meg, fiatal vagy értened kellene hozzá. Erre a progira ingyenes tabok(kották) érhetők el a neten, nagyon sok helyen. Szinte a világ összes zeneművét elkészítették és közkinccsé tették a lelkes zeneművelők.
Azért egy példa: [link]
Folytatódhatna a leírás, segítség, de sosem lenne vége. Menj tanárhoz, esetleg online oktatás is létezik, nagyon sok oktatóval. Neten is rengeteg és ingyenes oktatás érhető el. Legyen egy példa: [link]
Ha sikerül eljutni odáig, hogy nem temeted el magad egy olyan "problémába", hogy mi jön 1:28-tól és nem találod a kottáját, akkor remélhetőleg lesznek jó kérdéseid, amire nagy eséllyel ad jó választ az internet társadalma. Nem csak ezen a helyen. Vannak más fórumok is. Persze azt, hogy a válasz jó nem fogod tudni. Ezért kellene a tanár. Legalább 3-4 hónapot jó lenne járni, hogy a tökalapok meglegyenek. Hajrá!
Maximálisan egyet kell értenem az előttem szólóval. Keress fel egy tanárt, legalább pár hónapig járj hozzá.
Amúgy igen, természetesen létezik kotta gitárra is, de a hobbigitárosok szerintem kb 99%-a nem kottát, hanem kizárólag tabulatúrát, rövidebb nevén tabot használ - amit szintén említett és javasolt az előttem szóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!