Szeretnék egy erősítőt venni, otthoni gyakorlás céljából. Digitális zongorát és egy gitárt kellene kihangosítani vele. Szerintetek a Laney AH80 multifunkciós erősítő megfelelő erre a célra? Nem vennék külön billentyű erősítőt és gitárkombót.
Igazából megfelelne, de nekem más ötletem van. Érdemes erre a plattformra egy házistúdiót építeni, ami szintén kijöhet az adott pénzből. Induljunk ki abból, hogy PC/Laptop van. Kell egy hangkártya és egy pár közeltéri monitor. Kell egy zeneszerkesztő szoftver(DAW). Máris sztereóban vagy, rögzítheted a játékod, effektezheted a gitárt, stb... végtelen lehetőség.
Ingyenes és teljes értékű zeneszerkesztő(DAW): [link]
A témával foglalkozó FB csatorna: [link]
Hangkártya utmutató: [link]
Ugyanez használtan(többnyire nem lesz soha semmi baja, meg lehet ezeket venni): [link]
Közeltéri monitor hangfal útmutató: [link]
Nyilván olyan pénzköltés lesz, amire van keret, csak gondolatébresztőnek: [link]
Aztán ott van még, hogy lehet fejhallgatóval is monitorozni, ami egy másik kérdés. YT-on iszonyat sok témábavágó videó van, keress rá.
Az általad említett kombó inkább koncerten, zenekari próbán lehet hasznos. Az én hasonló célra épített parkomban a következők vannak: KRK hangfal, Focusrite hangkártya, PC. Szintetizátor USB porton csatlakozik a PC-hez és DAW-on keresztül szólal meg a rendszeren.
Talán sok ez az infó, de érdemes elmélyedni benne. Sok szerencsét, jó zenélést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!