Akik szeretik a jazz-t, sokan vannak közülük, akik nem szeretik Miles Dadis-t?
Mindig a legnagyobbak között emlegetik, meg mindenki el van tőle ájulva, de én 20 perc után idegesítőnek találom.
Pedig nem ilyen tingli tangli smooth jazz-t szoktam hallgatni, általában vevő vagyok a legelborultabbakra is, de Miles Davis egyszerűen idegesít. Vagy unalmas, vagy irritáló, de sokszor a mindkettő. Mondjuk a trombita alapból idegesítő tud lenni.
Mást is irritál Miles?
Jazz-kedvelő körökben nem nagyon találkoztam még olyan véleménnyel, hogy valaki Miles Davis zenéjét úgy en bloc nem bírja. Szerintem részben azért sem, mert a tag rengetegféle stílust kipróbált, sőt, több általa érintett alműfajt részben ő teremtett/szilárdított meg. Ezt most nem azért mondom, mert "nagy zenei jelentőségű, tehát szeretni kell", hanem mert tényleg annyira változatos a diszkográfiája, hogy szerintem mindenki találhat benne kedvére valót + néhány stílust egyszerűen olyan jól enkapszulált egy-egy albumon, hogy aki az adott alműfajt bírja, az az adott albumo(ka)t is általában minimum jónak fogja tartani, ha nem is lesz a személyes kedvencei egyike.
Miket hallottál tőle eddig? Milyen jazz-t szeretsz úgy amúgy?
Persze, vannak köztük jók, csak ha mondjuk "ömlesztve" hallgatom, véletlenszerűen, akkor arányaiban kevésre mondom azt, hogy na, ez jó...
Mit hallottam tőle, hát szerintem kb. mit nem... szerintem a legtöbb albumát végighallgattam már.
Alapvetően amúgy a hard bop az amiből bármikor bármilyen mennyiség jöhet, de pl. Thelonious Monk, Ben Webster, Art Blakey, Charles Mingus, John Coltrane, stb... zenéit simán tudom non-stop hallgatni, ellentétben Miles-al.
De
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!