Miért nem szeretik sokan az ilyen zenéket?
"Én nem szeretem, mert csak egy ventilátort, egy mosógépet és egy dinoszauruszt hallok ki belőle. Esetleg azt, ahogy korog a lefolyó, amikor lemegy a víz."
És akkor milyen zenéket szeretsz?
Imádom az extrém metalt, Napalm Death, Cattle Decapitation, Nile, Death, Sepultura, Rings of Saturn stb.
Szóval van viszonyítási alapom, a vokál számomra értékelhetetlen.
Vannak benne egész jó riff-k, de sok esetben monoton.
Biztos van olyan hangulat amikor ülne de nekem nem jött át, meg alapvetően a slam death-t nem szeretem.
Arra a kérdésre pedig hogy miért nem szeretik, jóra kell hallgatni időigényes eleve, meg kell hozzá némi háttérismeret.
Nem árt ha előtte az ember hallgatott már alapbandákat hogy össze tudja szedni a stíluselemeket a zenékből és ezzel megállapítani hogy bejön-e vagy sem.
Eleve aki nem hallgat heavy metal-t biztosan nem fog tetszeni.
Meg persze szokatlan ja és ízlés kérdezése is.
Hozzátéve hogy azért idővel én is inkább visszatértem a könnyedebb zenékre, a prog-os vonalra miután megjártam a "minél keményebb annál jobb" vonalat.
Nem volt rossz kitérő, de az ember kitapasztalja hogy mikor jó melyik zene. Ha az ember ideges, stresszes akkor valamelyik extreme metal alműfajon belül megtalálja az ember a számítását.
Csatlakozok a többiekhez. Az instrumentális részében vannak jó elemek, de egy idő után monotonná válik, hiányoznak belőle a csavarok, a változatosság, az pedig nagyon zavaró, hogy az ének hangsávja ennyire halk a zene hangsávjához képest. Érthetetlen a szöveg is és technikai megoldások se hallatszanak ki megfelelően, mert egy masszába olvad az egész. Nem tudom, hogy az utómunka vagy a zenekar hibája-e, de kezdőnek hangzik, rossz értelemben.
Aki nem hallgat deah metált vagy bármilyen extreme metált, és nincs ismerete, hallása hozzá, az még ennyit se tud kihámozni belőle, csak valami kopogó, bugyborékoló maszlagot hall ki belőle. Egy Napalm Death, Cannibal Corpse vagy Gojira mentes ezektől a hibáktól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!