Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szívesebben hallgatjátok a...

Szívesebben hallgatjátok a hatvanas évek zenéit, mint a mostani zenéket?

Figyelt kérdés

Én igen

18/f

2021. júl. 15. 19:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mikre gondolsz, mint tucatselejt zenék a korból?

2021. júl. 15. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a hatvanas évekbeli zenéket,jók a 70-es 80-as és 90-es évek zenéi is,mikor milyen kedvem van... :)
2021. júl. 15. 22:33
 13/16 anonim ***** válasza:
12%

#5-ös, egész pontosan "A 60-as 70-es 80-as évek legnagyobb retro slágerei" - ez volt a Retro Rádió eredeti szlogenje, de mivel eltelt már bő 20 év, és így tartósan megérkeztek '90-es évek is, így tavaly óta már "Minden idők legnagyobb retro slágerei" ! :)

Én is korszaktól függetlenül bármilyen jó zenét meghallgatok, viszont szerintem régebben sokkal több jó zene volt, mint manapság! Több évtizeden keresztül orrba-szájba jelentek meg olyan számok, amik tényleg jók voltak, és méltán válltak mára örökzöld slágerekké, az utóbbi 7 évben viszont csak elszórtan egy pár olyan szám, amik tényleg jók, a többi sajnos inkább csak a felkapottságon alapszik, amire én például abszolút nem vagyok vevő! Tegyük fel: megjelenik egy tökre monoton unalmas szám, amire senki nem figyel először, aztán valaki bemagyarázza hogy milyen jó, és ekkor zenei ízléstől függetlenül mindenki egyből ráharap, és így aztán persze hogy egyből a slágerlisták élére ugrik! Hánynom kell az ilyen "marionett" megmozdulásoktól!

A '60-as évek bár nem igazán az én világom, elég lájtos számok voltak akkoriban, de még így is ezerszer több jó zene, mint manapság! Beatles - ki ne ismerné, de nekem nem jön be! Eddig talán csak 2-3 számukat hallottam, amik elvileg örökzöldek, de nekem nagyon monoton, a zenéjük meg annyira lájtos, hogy konkrétan basszus is alig van bennük, nagyon minimális! "Beach Boys - I Get Around", "Tom Jones - Delilah", "Elvis Presley - Can't Help Falling in Love", "Shocking Blue - Venus", "Love Affair - Everlasting Love", na ezek már sokkal inkább tetszenek a '60-as évekből!

Szóval igazából elég széles a zenei korszakom, nálam "Elvis Presley - Jailhouse Rock (1957)" és "Nathan Evans - Wellerman (2021)" a két határvonal, ezek között akármilyen jó zenét meghallgatok, de szerintem 2014 után már alig készültek tényleg jó számok, csak nagyon kevés! Amiket hallgatni szoktam, azok túlnyomó része a '80-as évekből való, de azért akad bőven más korszakokból is!

34/F

2021. júl. 15. 22:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Mikre gondolsz, mint tucatselejt zenék a korból?"

egyrészt voltak azok, akik a nagyok farvizén próbáltak felvizezett számokkal befutni. így kezdte pl. a Herman's Hermits, erősen a Beatles beatkorszakára emlékeztető dalokkal (csak hát egyrészt a négy gombafej ezt sokkal jobban csinálta, másrészt ez idő tájt ők már továbbléptek, ahogy a zenei élvonal is). elég sok, néhány évig létező kis bandácska született így.

aztán sokan voltak, akik meg sem próbáltak továbblépni a bárgyú popzene szintről, illetve a lényeget producerek, stúdiózenészek rakták össze. csapj fel korabeli nyugati slágerlistákat, és hallgass bele, a minőségi számok mellett ott szerepel a tucatselejt is. pl. 1969-ben listavezető volt ez a szám:

https://www.youtube.com/watch?v=TSP0e5rXUl8

na még ennél is gyengébbeket képzelj el.

2021. júl. 16. 00:32
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

"Eddig talán csak 2-3 számukat hallottam, amik elvileg örökzöldek, de nekem nagyon monoton, a zenéjük meg annyira lájtos, hogy konkrétan basszus is alig van bennük, nagyon minimális!"

hát igen, nem árt messzebb látni a Yellow Submarine-nél

2021. júl. 16. 00:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen
júl. 28. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!