Szívesebben hallgatjátok a hatvanas évek zenéit, mint a mostani zenéket?
Én igen
18/f
Szívesebben hallgatom a Velvet Underground vagy a Doors lemezeit mint Cardi B-t? Igen.
Szívesebben hallgatom Kanye Westet vagy Danny Brownt mint az Ohio Expresst? Igen.
Ahogy #1 is írta, van mindegyikben jó is, rossz is.
Nem évjárat alapján szelektálok. Mai zenék közül is van egy csomó, amit szeretek, régiekből is. Kilóra legtöbbet talán a '90-es, meg '00-es évekből hallgatok, de nem mondanám, hogy "az volt a legjobb időszak a zenének", vagy ilyesmi, mert őszintén szólva ez nem jelent számomra semmit. Apám, mikor vezet, leginkább Retró Rádiót hallgat, és ott mindig bemondják, hogy az adott zene milyen évjáratú, és ugye ott az a szlogen, hogy "a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek legjobb zenéi" (vagy valami ilyesmi), de azok a számok ritkán esnek egybe az én kedvenceimmel az adott korszakokból. '60-as évekből pl. leginkább jazz-t hallgatok, és abból a műfajból pont nem vagyok annyira képben a kortárs(abb) előadókkal, míg rockzenénél ez fordítva van.
25/F
#6 Nyilván vágom a régi nagy neveket, van, amit szeretek is, csak leginkább a modernebb előadók/albumok felé tendálok. A legrégebbi rock album amit olyan igazán nagy kedvencemnek mondanék, az a King Crimson első lemeze, ami '69-es, aztán nem is tudom, hogy melyik lenne az után a legközelebbi, ami úgy igazán megfogott... Jethro Tull - Thick As A Brick talán.
De az ízlésem rockzenei része sokadlagos pontja volt csak a kommentemnek; leginkább azt próbáltam érzékeltetni, hogy a konkrétabb stílusbeli preferenciáim miatt, ha akarnám se tudnám összehasonlítani a különböző évtizedeket.
Én szívesebben hallgatom a hatvanas évek zenéit, mint a mostaniakat.
De tegyük hozzá (és ez nagyon fontos): a hatvanas évek zenéiből a tucatselejt legnagyobb részét kirostálta az idő, mára főleg az maradt ismert, ami tényleg nagyjából méltó is rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!