Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van az, hogy a TWICE...

Miért van az, hogy a TWICE japán számai kevésbé hallgatottak, mint a koreaiak?

Figyelt kérdés
Nem értem miért van az, hogy a Twice koreai számai ennyivel hallgatottabbak, mint a japán számaik. Mert a nyugat jórésze kb ugyanannyira nem érti a japán szövegeket, nint a koreait, viszont ha azt nézzük a világban több japán ajkú van, mint koreai. Ezért sem értem. A számok minőségében sincsen nagy differencia. Azt még értem, hogy megjelenik egy szám koreaiul, aztán később a japán verzió, akkor érthető, hogy az eredetit hallgatják többen, mert úgy szokták meg. De az olyan számoknál, amik eredetileg is japánul jelentek meg ott miért nem? Better, Fake & true, Perfect World, Kura Kura sztem mind kifejezetten jó számok. (és nyilván a régebiiek is) Egyszóval nem igazán értem miért nézik tized annyian. Főleg, hogy Japánban nagyon népszerűek.

2021. júl. 7. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a japán piac zárt, a koreai piac pedig nyit a nyugat felé.
2021. júl. 7. 10:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez sztem csak akkor lenne érvényes, ha egy japán együttesről beszélnénk. De azért mert más a nyelve, annak sztem nincs köze a japán piac zártságához. Miért hallgatják nyugaton szívesebben a kopreai nyelvet, mint a japánt? Vagy nem tudom mi az oka? Meg a japán számokat nem csak japánnak csinálják, ahogy a koreait sem csak koreának. Nem tudom mennyire szoktál hallgatni Twice-ot, de te többet hallgatod a koreai számaikat? Ha igen, miért?
2021. júl. 7. 10:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én mindkettő nyelv hangzását imádom.
2021. júl. 7. 10:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem csak a Twice-ra igaz, hanem a legtöbb kpop group-ra is szerintem. De az okát nem tudom, én szeretem a japán számokat is.
2021. júl. 7. 11:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Más csapatok esetén logikusnak tűnhet, hogy mivel főként koreaiak a csapattagok, a koreai piacon a zenéjük is népszerűbb. Viszont a Twice-ban három japán lány is van. Náluk valószínűleg nem annyira népszerű, hogy elájulnak a külhonba vándorolt, és ott ismertséget szerző hírességeiktől.
2021. júl. 7. 12:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A Twice japán számai a Warner alá tartoznak, más cég, más elvek, más piac.

Nem az a kérdés, hogy mit hallgatnak szívesen az emberek, hanem hogy mit nyomnak az orruk alá.

Japán műsorokban népszerűsítik a japán számokat, japán boltokban kaphatóak a Kurakura kulcstartók és japán éttermekben szól a Better háttérzene, a japán MV-k még feliratozva sincsenek angolul.

Ezzel szemben a koreai számok reklámozása annyira nyitott, hogy BuzzFeed, Cosmopolitan, meg ilyen helyeken adnak interjúkat angolul, vagy felirattal, a fizetett reakcióvideók is a koreai zenéket veszik célba. Ha kpop rajongó vagy, a youtube a koreai számaikat fogja ajánlani, és csak utána a japánt.

Amúgy szerintem is jók a japán zenéik.

2021. júl. 7. 12:16
 7/9 A kérdező kommentje:

#6 ebben sok igazság van, viszont aki ismeri a Twice-ot az ugyanúgy ismeri a japán számaikat is. Lehet, hogy jobban promózzák a koreai számokat, viszont ez nem olyan, mint két együttesnél, hogy az egyiket emiatt ismered a másikat nem. Sztem mindenki aki ismeri a Twice koreai számait, az ismeri a japánokat is. Mégsem hallgatják nyilván annyit, legalábbis a számok ezt mutatják.

#5 Egyébként a Twice japán tagjait nagyon szeretik Japánban.

#4 Ez igaz, viszont azért nincs sok olyan banda ami alapból ad ki japán számokat is. Itt most nem a Blackpink japanese version-jeire gondolok. Hanem aminek nincs koreai verziója. De tudom, hogy vannak más bandák is akik adnak ki japán számokat/albumokat. BTS is, Iz*one, SNSD-nek is voltak, de én azért a Twice-ot kérdeztem mert elsősorban Once vagyok és náluk tűnt fel leginkább a nagy nézettségbeli különbség.

2021. júl. 7. 20:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindkettőt szeretem viszont azok a akik nem TWICE fanok hanem csak néha meghallgatják dalaikat azok valószínűleg könnyebben rátalálnak a koreai dalaikra, mivel azok eleve népszerűbbek vagy talán csak a sima TWICE YouTube csatorna vannak feliratkozva és a japán oldalukra nem.
2021. júl. 27. 17:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez lehetséges.
2021. júl. 28. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!