Láttátok a virtuális Nightwish koncertet? Kinek mi a véleménye?
Nekem a setlist unalmas :(
Floor fantasztikusan hozta a Planet hellt, de azért nagyon hiányzik Marko színpadi jelenléte és hangja. Én utáltam Anette-t és nekem se a kedvenceim az utóbbi albumaik (Tarja era forever!), de azért hűséges Nightwish rajongónak tartom magam, kedvenc bandám 15 éve, viszont most úgy érzem, ha marad ez a felállás, akkor az őszi lesz az utolsó koncert, amire elmegyek. (A virtuális show-t is csak YouTube-on láttam, gondolkoztam, hogy veszek rá jegyet, de nem bántam meg, hogy végül nem dobtam ki rá pénzt.)
Nekem alapjában véve nagyon jó volt őket énekelni látni, Marco viszont borzasztóan hiányzott, most fogtam fel csak igazán, hogy nincs a bandában, és ez elszomorított. Az ő ábrázata nagymértékben meghatározta a zenekart. Nélküle és persze a dobos Jukka nélkül már nem az igazi az egész.
Floor hangja és előadása tényleg csodálatos volt, a Planet Hellen rendesen meglepődtem, az operás részeket pedig nagyon jól nyomta, imádtam. Nekem ő a kedvencem a 3 énekesnő közül, persze Tarja is kiváló, Anette viszont a Nightwish dalait egyáltalán nem tudta énekelni, főleg élőben nem.
Való igaz, hogy mióta Floor van a bandában, Tuomas valamiért nem ír már akkora "durranás" számokat, mint a Tarja időszakban, pedig Floor hangjából simán ki lehetne hozni sokkal többet. Ez a human nature album sztem egyáltalán nem a Nightwish stílusát tükrözi.
A setlist ről még annyit, hogy tényleg a szokásos dalokat adták, nem sok újdonság volt. Örülnék pár különlegességnek is, pl énekelhetné Floor a Dark Passion Play ből és a régebbi Tarjás albumokbol többet megszokott klasszikusokon kívül is. Illetve az új számok közül nagyon hiányoltam a Music-ot, az a kedvencem.
Őszinte leszek, nekem is csalódás volt a koncert... :( Valóban elég unalmas volt a setlist, illetve nekem a Human. :II: Nature. album sem jött be igazán. Élőben pedig még kevésbé tetszettek azok a dalok... A Planet Hell című számnak viszont nagyon örültem! ❤️ Én is szívesen láttam volna több régebbi, ritkábban játszott dalt. A Nemo, Élan, stb. nem rossz dalok, nagyon szeretem őket, de már kezdem unni, hogy mindig ugyanazt a pár korábbi számot játsszák...
Floor valóban nagyon kitett magáért, csodálatos hangja van, roppant tehetséges! Valóban sokkal "nagyobb durranás" dalokat is lehetne írni a hangjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!