Rossz idő miatt recseghet a rádióm?
Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy LG CM2460 minihifit rádió hallgatásásra. Feltettem a szekrényem tetejére ami az ablak mellett van. Eddig minden jó volt. Írta a kijelzőn a Rádió nevét, most a freki nevét írja és recseg. Tisztán hallani a rádiót, de néha berecseg meg a háttérben is recseg.
A rossz idő befolyásolja a Rádió működésést, vagy rosszul van beállítva az antenna? Hiába mozgatom nem lesz jobb.
2021. máj. 17. 11:02
1/8 anonim válasza:
Az időjárás is befolyásolja, ha a vételkörzet határán vagy, vagy rossz a vétel (árnyékolt). Nagyobb antenna bekötése segíthet, amit a hifikhez adnak kis vackok a helyi adók befogására jók, a szomszéd városból 20 km-ről jövő adás már sistereg.
2/8 A kérdező kommentje:
Rádió1-et szeretném rajta fogni. Tisztán hallom a zenét, de hallom alatta a kis sistergést, pl beszéd közben, Balászéknál nagyon hallani, zene alatt annyira nem, de azért néha zavaró.
2021. máj. 17. 11:25
3/8 anonim válasza:
A Rádió 1 nem országos rádió, bár most a 89.5 sokat segít az ország középső részén, de összességében csupán csak egy kis/közepes teljesítményű helyi frekvenciákból összemókolt hálózat. Csodát ne várj tőle és az oldalukon rajzolt vételkörzet is erősen túlzó. Próbálkozz külső antennával, az sokat segít. Helyileg merrefelé vagy az országban?
4/8 A kérdező kommentje:
értem. Budapest 17. kerüetben vagyok.
2021. máj. 19. 22:41
5/8 anonim válasza:
Ez esetben a 89.5-ön tökéletesen kellene hogy jöjjön még egy egyszerű kis konyhai rádióval is. Nem lehet, hogy egy vidéki frekin próbálod hallgatni?
6/8 A kérdező kommentje:
5-ös komoly a kérdés? Nyílván tuom hogy a 89.5 ön szól pesten a Rádió1. Akkor miért akarnám más frekin hallgatni? :D
2021. máj. 20. 12:40
7/8 A kérdező kommentje:
Amúgy szépen tisztán szól a Rádió1, csak hallom aháttérben hogy sistereg, legibkább akkor mikor rossz az idő, meg reggel Balászéknál. Így hétköznap tisztán hallom a zenét.
2021. máj. 20. 17:18
8/8 anonim válasza:
Akkor viszont ellenőrizned kellene az antennát, a 89.5 sokkal messzebb is tisztán szól. Manapság érdemes figyelmi a Wifi eszközökre is, mert bár nem zavarhatná, de a legtöbb mint tudjuk "Made in China".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!