Csak én tartom túlértékeltnek a Guns 'n' Roses együttest?
Szerintem közel sem olyan jók a számaik, mint ahogy azt egyesek mondják. Axl Rose hangja inkább libabőrokozó, mintsem szép. Slash nem is olyan szuper gitáros, ráadásul egy bunkó ember.
Bele lehet bolondulni a zenéjükbe!
Úgy látom nem sikerült megérteni akkor ezek szerint...
19es.
Már többször említettem, hogy nem a technikai tudás a legfontosabb.
Írtam Malmsteen nevét, tuti mindent is le tud jászani, de olyan lélekkel mint pl Blackmore nem, se Hendrixet úgy.
Barta is jó gitáros, sokan ugyanezt mondják, hogy jó-jó, csak hiányzik a lélek a játékából, ami viszont Radicsnál és Bencsiknél megvan.
(Én azt mondom, a 3 közül Radics a legjobb, de ez mind1 is :D)
Ugyanígy sokan támadják a Black Sabbathtól a Paranoidot, a Led Zeppelintől a Whole Lotta Lovet, a Deep Purpletől a Smoke on the watert, a Gunstól a Don't cryt stb...
Hogy ezek milyen zenék már ?
0-3-5, 0-3-6-5.
Ez a nagy zene ?
A nagy Deep Purple ?
Erre mondják, hogy Úristen, ők a legjobbak ??
Igen, elmondom, így van.
Egyszerűnek hallatszik ?
Könnyű a riff, vagy csak 3 akkord az egész ?
Tehát akkor nem lehet jó ?
Ki mondja ezt ?
Mert akkor az nem ért hozzá!
A Black Night riffje milyen már ? (A szólója már más tészta ennél a számnál :D)
Nem bonyolult a riff, a szóló sem, énekelhető a szöveg, fülbemászó...
Itt ezeknél a zenéknél nem a technika a fontos.
Senki sem mondta, hogy csak az a jó gitáros aki minden technikát ismer, 800 hangot penget, bejárja az egész gitár nyakát a keze a zene alatt.
Nem...
Miért fogod rám ?
Akiket meg mondtam, azok MIND a kezdetek kezdete előtt ott voltak.
Megint nem értem, hogy mi a probléma...
Hidd el, nem a Beatles és a Rolling Stones az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen 0 pont.
Felsoroltam sok más embert (akiket jobbank tartok személyes ízlés mellett, illetve vicces, hogy csak Beatles létezik egyeseknél) akiknek köszönhető a jó rock zene.
Neked hasonlít a Led Zeppelin stílusa a Beatleshez ?
Ég és föld a különbség.
Teljesen más zenében utaztak.
Teljesen más stílust hoztak létre.
Ha rockot említünk, és azoknak az őseit, nekem biztos, hogy nem a Beatles és a Stones jut az eszembe.
És Chuck Berry az én példám volt és szeretem is :D
És igen, kezdetleges cuccaik voltak, akár Jeff Beckéknek és Claptonéknak.
Mi itt a kérdés ?
80ban is rengeteg zenekar volt, a Guns kitűnt közüllük.
Itt ugyanez a helyzet.
Ott a 60as években is voltak jók, jobbak, és rosszak.
Ezen mit kell csodálkzoni ?
Egyenlő esélyel indultak a Beatlesék és az én általam felsoroltak, ahogy a Gunsék az ő kortársaikkal.
A kérdésedre válaszolva igen, hallgattam.
Mint ahogyan az összes olyan előadót, akit megelmítettem.
+ élő videót is, hogy lássam úgy hogyan nyomják.
És igen, tudom, hogy sokan nem képesek meghallgatni úgy a dolgokat, hogy tudjanak róla beszélni.
Szeretem a hosszú zenéket amúgy, a sok imprót, ahol meg lehet mutatni, hogy milyen tehetségesek, hogy mennyire érzik egymást, mennyire vannak összeszokva, amikor belülről nyomatják... pl a Dazed and Confused 28 perces változata is le van töltve és ma is hallgattam amíg sorban álltam (ültem :D) a hivatalban :D
Szóval ja, végig tudok nézni 2 órás koncerteket is YT-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!