Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kpopperek! Valaki megtudja...

Kpopperek! Valaki megtudja mondani, hogy mostanában miért tolják ennyire az English vesion-t?

Figyelt kérdés

Akik követik a kpop-ot azok biztos észrevették egyre több szám jelenik meg angol nyelven? Ennek mi értelme mikor a kutya sem nézi őket. A nagyon híreseknél talán a pár milliót megüti a nézettségük. Ez mire jó?

1. Sztem aki a kpop-ot szereti az pont azért szereti mert koreai. Nem azért mert angol.

2. Aki érteni szeretné a szöveget, az be tudja kapcsolni a feiratot.

Úgyhogy nekem ez teljesen érthetetlen, hogy ezt most minek? Más az ha egy szám alapból angolul jön ki (pl Dynamite), de hogy egy már koreaiul megjelent számot angolul is kiadni, minek? Az angol anyanyelvűek sem azért fogják hallgatni mert angolul van. Sok angol nyelvű zene van. A kpop pont a koreai nyelv miatt különleges sztem.

A másik, h sztem nagyobb munka van vele, minthogy az a kis plusz bevétel megérje.

Úgyhogy várom a válaszokat, ötleteket.

#K-pop #Music #English version
2021. jan. 29. 22:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
40%

30-as nem... a rádiók nem ezért nem játszanak koreai számokat! ennyi erővel akkor csak magyar és csak angol számokat adnának és nem lenne egy csomó francia és spanyol szám!

pl nem is a gangnam style ment egy csomószor még anno... ja persze az is csak azért ment mert angolul volt... várj nem is volt angol verziója...

és a rádiók nem azért nem veszik meg mert koreai hanem mert réteg zene! kb rock zene sincs a rádióban pedig angolul nagyon sok "világhírű" van... a miértje az mert csak egy rétegben világhírű!

hiába van +1 milliárd megtekintés a bts dna dalnál mikor azt az 1+ milliárdot alig 2 millió ember csinálta!

a tényleges fanok meg vannak 3 millió körül... nincsenek többen

ennek nagy része koreában és ázsiában van

az össz europai fanok alig vannak 100 ezren! ezt oszd el az adott országgal! kb 35 ország van ez országonként 2800-at jelent ja igen a nagyja serdülő tini! nincs kocsija nem hallgat rádiót!

a rádió meg többnyire slágerek kerülnek! lehet bármennyire is sikeres a bts sosem lesz sláger!

2021. jan. 31. 18:02
 32/38 anonim ***** válasza:
Nyugati rádiókat és tv-ket írtam, nem magyart. :)
2021. jan. 31. 18:08
 33/38 A kérdező kommentje:

30as azért arra énis kíváncsi lennék, hogy mennyi kpop english version számott halottál a rádióban. Kíváncsian várom a felsorolást. A Dynamite nem játszik, mert az nem eng ver hanem alapból angolul íródott, az egész más téma. Egyébként nem tudom mennyi idős lehetsz, de az emberek 99%-át nem érdekli, hogy a munkahelyén, vagy a kocsiban milyen ezene megy, csak szóljon valami. Én még rádióból nem szerettem meg zenét. Lehet, hogy te igen de akkor te vagy a kivétel.

És a 31esnek igaza van.

A Gangnam Style-nak valahogy nem kellett angol verzió, de a Despacito sem az angol verzó miatt lett sikeres.

Ha meg nem éri meg a cégeknek akkor hülyeséget csinálnak. Minek költenek olyanra ami nem éri meg. És igen #30as abban lehet, hogy igazad van, hogy ez a mögöttes szándék, csak hülyeségre épül, én meg ezért nem értem. Lehet kiszórni az ablakon a pénzt csak nincs sok értelme, és még én vagyok a hülye, hogy ezt valahogy nem értem mire jó.

2021. jan. 31. 18:12
 34/38 A kérdező kommentje:
Nyugaton sem játszanak egyik rádióban sem kpop eng ver.-t de ha mégis akkor bocsi, bár én még nem hallottam erről, ugyanis ismerek olyanokat akik folyamatosan amcsi zenei rádókat hallgatnak és amcsi zenecsatornákat néznek, de egyiktől sem hallottam, hogy szarrá tolnák a kpop angol verziókat. De mondom szívesen várom a cáfolatokat. Lehet, h én tudom rosszul, simán előfordulhat. Bárki hibázhat. De ha gondolod megkérdezhetek ismerősöket akik kint élnek esetleg.
2021. jan. 31. 18:15
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem látom értelmét többet kommentelni nektek. Nem tudjátok értelmezni azt, ami le lett írva, csak kisarkítjátok. Sehol se írtam, hogy nyugaton játszák a kpop-ot vagy az angol verziókat. Azt írtam, hogy azért csinálják, mert erre van esély, hogy megvegyék esetlegesen. Az, hogy van 1-1 kivétel, mint a Decpacito vagy a Gangnam style, nem bizonyítja az állításotokat.

[link]

[link]

Ez csak két oldal, ahol azt fejtegetik, hogy miért nem játszák a kpop-ot, többek között többen felhozzák, hogy azért, mert nem angolul vannak a számok, hanem koreaiul. De ha rákerestek, tömegével vannak egyéb cikkek és fórumok, ahol ezt fejtegetik, és legtöbbször a koreai nyelvet hozzák fel problémának.

Szimplán a lehetséges okokat soroltam fel, amit egyszerűen csak meg kéne érteni, hogy EZEK AZ OKOK az angol verziók MÖGÖTT. Sehol sem írtam, hogy beválnak, nyereségesek, játszák őket emiatt több helyen, stb, egy SZIMPLA FELSOROLÁS volt. Attól, hogy nem hoznak pénzt a konyhára az angol számok, még mindig nem változik, hogy az amerikai piacra való betörés és a külföldi fanok miatt készülnek ezek a dalok.

De én befejeztem ezt a kérdést, mert értelmezési problémátok van, így teljesen felesleges bármit is írni.

2021. jan. 31. 19:05
 36/38 A kérdező kommentje:

Istenem, ez tök nyilvánvaló, hogy a nyugati piacra való betörés a lényege. Gondoltad, hogy azt hisezm, hogy azért csináják, mert Afrikába akanak betörni vele? Ez most komoly? Én csak azt nem értem, hogy egy teljesen felesleges dologra minek kell költeni. Ez az ami nem fér a fejembe. Bár igazad van ezt nem tizenévesekkel kéne megbeszélni, hanem komoly szakemberekkel, hogy egyáltalán van-e esély arra, hogy ez valaha megtérül- e vagy sem. Ha engem kérdezel valamennyire konyítok a témához és azt mondom, hogy ez egy zsákutca. Persze tévedhetek, de a nyugati piac így sosem fog rákapni a kpopra. Egyébként aki emiatt kapna rá, annak maximum egy-egy adott szám fog neki megtetszeni, de sosem lesz fan. Ez is persze csak az én véleményem. Aki azért nem hallgat kpop-ot mert nem jön be neki a nyelv akkor azt minek megfogni eng ver-el. Ez az ami nekem nem fér a fejembe.

Igen és az amcsik valószínűleg azért nem tolják a rádiókban a kpop-ot, mert nem értik, de ettől függetlenül azok sem mennek amik angolul vannak. Innentől sztem kijelenthetjük h az amcsik alapból nem vevők erre a műfajra. És valljuk be, hogy megvan nekik saját popjuk, ami így is annyira telített, hogy már az is követhetelen. Minek nekik olyan zene, aminek a kulturájával nem is tudnak azonosulni. Szerintem zsákutca az egész és igen bocsi, igazad van abban, hogy a cél valószínűleg ez lehet, de ettől még nem értem, hogy minek dobnak ki feleslegesen pénzt és munkát az ablakon annak reményében, hogy nyernek világszerte néhány ezer "rajongót". Azért tettem a rajongó szót idézőjelbe mert egy amcsi sosem lesz igazán rajongó, leszámítva pár tinit akik esetleg annyira eldugottan éltek eddig, hogy nem ismerték a kpop-ot, de ők azon kívül hogy megtolják a youtube nézettséget sokat nem hoznak a konyhára cégeknek. És bocsi nem arról van szó, hogy téged nem értettelek meg, hanem azt, hogy egy teljesen baromságot minek csinálnak elvileg nagy zenei cégek. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy szerződésben állhatnak amcsi cégekkel és emiatt mondjuk muszáj kiadniuk angolul is. Ez még egy lehetséges verzió. De, hogy ez nem éri meg nekik ez holtbiztos.

2021. jan. 31. 19:25
 37/38 anonim ***** válasza:

Akkor úgy kellett volna kiírnod a kérdést, hogy miért erőltetik az angol verziót, ha láthatóan nem éri meg, nem pedig arra rákérdezni, hogy miért csinálják egyáltalán. Eléggé félreérthető volt.

Amúgy szerintem szimplán csak próbálkoznak. Sose fogsz sikereket elérni, ha nem is próbálkozol egyáltalán. Szerintem ez inkább erről szól, hátha mégis bejön. Egyébként egy SM-nek vagy JYP-nek valószínűleg az az 1-2 dal átírása és felvétele nem akkora költség, hogy ne férne bele, nem hiszem, hogy ettől veszteséges lenne a biznisz, hiszen bőven milliárdokat keresnek eleve az ázsiai országokkal, tehát ilyen "járulékos veszteségnek" könyvelik el, ha nem jön be. De próbálkoznak, mert be akarnak törni az amcsi piacra, mert abban is van még pénz dögivel.

Plusz még mindig tartom azt, hogy az adott előadó szeretne az international fanoknak is kedvezni néha.

2021. jan. 31. 19:37
 38/38 A kérdező kommentje:

Igen igazad van, hogy lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Bocsánat.

Viszont ettől függetlenül abban nem értek egyet, hogy az amcsi piacban sok pénz lenne számukra.

Felvázolom kb, hogy miért nem, és ezt nem azért mondom, mert kétségbe vonom az ekkora cégek szakemebreit, hanem azért, mert lehet jobban ismerem a nyugati embereket, mint ők, mert én is az vagyok XD

1.Szóval az amcsi piac igen lehet vevő lenne rá, ha egy kicsit változtatnak ezen-azon. Viszont ezekkel a változtatásokkal az ázsiai fanokat vesztik el, akik nem divatból egy-két évig hallgatják őket.

2.Az amcsik sosem fognak annyit költeni albumokra, fan meetingekre, lightstick-ekre és még sorolhatnám mi mindenre, mint az ázsiai rajongók. (és ennek nagyon egyszerű a magyarázata, azért mert nem ázsiaiak, nem érzik annyira magukénak)

3.Azért valljuk be, hogy a kpop itt nyugaton divat lett, ha csak egy réteget érint, de akkoris divatnak minősíteném. A divat végetér egyszer, sőt az ilyen divatok pár éven belül lecsengenek. És akkor mi lesz? Vissza már nem mehetnek, nyugaton már nem fognak kelleni. Egy megoldás van. Félredobják őket és jön a kövi banda amivel megint a saját ázsiai közönségüket akarják megfogni. Igen ez talán működik, ha a közönség nem a céget utálja meg eleve. Mert akkor lehúzhatják a rolót. Bár valószínű, hogy ők már eddig is úgy megszedték magukat, hogy ez őket már nem fogja érdekelni.

Lehet ezekkel vitatkozni persze, de aki egy kicsit belegondol az azért láthatja, hogy van benne igazság.

Nem kell ehhez szakértőnek lenni elég csak azt megnézni, hogy kik mennyi ideig vannak a top-on amcsiba. És most nem Eminemre gondolok, mert ő azért egész más kategória és nem is most került az iparba.

De ott van pl Lil Pump, akinek sztem mindenki ismeri a Gucci Gang számát. És ezen kívül ki ismer többet? Ki ismeri milyen albumai vannak? Meg ilyenek? Kb senki. Mert divatból felkapták aztán szevasz. Vagy ott van Psy a kpop fanokon kívül, ki az aki ismer más szémot a Gangnam Style vagy a Gentleman-en kívül? Kb senki. Na pont erről beszélek. Felkapják mert divat, de utána senkit nem érdekel. Persze van pár aki fent marad, de az mind amcsi nem külső országokból érkezettek. Az amcsik amúgyis nagyon nagyra tartják ha valami az övék. Az Apple, a Mustang, a GMC és a zenékkel is így vannak. Le sem fogják szarni a Blackpinket vagy a BTS-t egy-két év múlva. A kutyának sem fog kelleni. Igen lesz egy-kettő rajongó aki beleszeret a kpop-ba bár ennek egyre kisebb esélyét látom, mert már szinte tejesen amcsi, nem tudom mi fogná meg benne jobban, mint bármelyik amcsit. Akik meg régi fanok voltak, akik ténylegesen a kpop-ot szerették, azok el fognak pártolni, és a végén nagy pofára esés lesz a vége.

2021. jan. 31. 20:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!