Kpopperek! Valaki megtudja mondani, hogy mostanában miért tolják ennyire az English vesion-t?
Akik követik a kpop-ot azok biztos észrevették egyre több szám jelenik meg angol nyelven? Ennek mi értelme mikor a kutya sem nézi őket. A nagyon híreseknél talán a pár milliót megüti a nézettségük. Ez mire jó?
1. Sztem aki a kpop-ot szereti az pont azért szereti mert koreai. Nem azért mert angol.
2. Aki érteni szeretné a szöveget, az be tudja kapcsolni a feiratot.
Úgyhogy nekem ez teljesen érthetetlen, hogy ezt most minek? Más az ha egy szám alapból angolul jön ki (pl Dynamite), de hogy egy már koreaiul megjelent számot angolul is kiadni, minek? Az angol anyanyelvűek sem azért fogják hallgatni mert angolul van. Sok angol nyelvű zene van. A kpop pont a koreai nyelv miatt különleges sztem.
A másik, h sztem nagyobb munka van vele, minthogy az a kis plusz bevétel megérje.
Úgyhogy várom a válaszokat, ötleteket.
Azt is számításba vehetnéd, hogy nem feltétlen a pénz miatt csinálják. Szimplán az is lehet, hogy így nyitnak az international fanok felé, számos intrnational fan kér angol verziót egy-egy dalból, vagy akár angol nyelvű albumot. Én nem látom, hogy ez miért akkora baj egyes embereknek. Szerintem lehetne értékelni, hogy nem csak a koreai fanokra figyelnek, hanem a más nemzetiségűekre is, illetve nem várják el, hogy az globális fanok koreaiul tanuljanak, mindenféle fan-translated szöveget nézegessenek, hanem Ők nyitnak feléjük. Szerintem korántsem veszítenek annyi rajongót, mint ahogy te ezt beállítod. A világ globalizálódik, Korea nagyon sokáig egy zárt, konzervatív ország volt, még Magyarországhoz képest is sokkal sokkal konzervatívabb a mai napig, a mostani 15-30-as korosztály pedig igyekszik nyitni a világ felé, ennyi.
Nem kell mindenben a problémát keresni, ha nem tetszik, ne hallgasd, de ne is utálkozz. Egy kis tolerancia kéne.
Csak nézz meg egy vlive-ot vagy insta live-ot vagy twittert vagy bármi olyat, ami alapvető platform a kpop számára, fogsz bőven találni olyan kommentelőt, aki angol számot/albumot szeretne. De akár a magyar kpop-os fb csoportba is kiírhatod, hogy ki az, akinek az elsődleges oka a kpop hallgatáshoz maga a koreai nyelv, vagy hogy kit zavarnak az angol verziók. Meg fogsz lepődni.
Ha meg ennyire zavar, akkor azokat a számokat se hallgatod amik tele vannak angol szavakkal, szószerkezetekkel, mondatokkal? Nem egy ilyen dal van, aminek szinte az egész refrénje angol, vagy legalább a fele és cserébe a szöveg többi része is tele van angol kifejezésekkel. Azok elfogadhatóak számodra? Azokat mért nem utálod?
Egyébként hány éves vagy, hogy ennyire csőlátással rendelkezel? Nem minden olyan fekete-fehér, mint amilyennek szeretnéd beállítani.
Senki sem beszélt itt utálatról. Nem szeretem ha vki csak végletekben tud csak gondolkodni. Annyit mondtam hogy:
1.tönkreteszi a kpop műfajt
2.nincs nézettsége, es lehet jönni vlive-al pár emberről beszélünk és nem milliókról
Ha akkora igény lenne rá akkor 100 milliós nézettségeik lenne, és pár kommentelővel nem fogysz meggyőzni arról h igenis igény van rá.
Szerintem nézdd meg a youtube nézettségeit az angol verzióknak. Sőt akár a spotity-t is csekkolhatod. Azért mert van pár vlive meg facebook bejegyzés, ez nem számmottevő. Amígy egy BP szám angol verziója mindössze 3-4 milliós nézettséget/hallgatottságot produkál az semmi. Hozzátesztem ennyit Dancsó is simán tol a youtube-on. Ezt nem nevezném nagy nèzettségnek világszerte. Ez nem azt mutatja h mennyi igény van rá.
Az eszérveket elfogadom, de ami toltál baromság azt nem.
Amikor azt állítod h mekkora igény van az angol verziókra, amikor kb nulla nézettségük van. Ez baromság, ezt te is érzed. Magadnak bizonygathatod h igazad van, de ott vannak a számok. Azért a 3-4 millió es a milliárd között van kúlömbség. Bocsi ha megbántottalak, nem ez volt a cél, hanem vártam olyan válaszokat amiknek van vmi valósagalapja. Hiába mondja valaki h igény van vmire, amikor a számok pont az ellenkezőjét mutatják. Nem ezért tettem fel a kérdést h olyanon vitatkozzunk ami tisztán látható. Bocsánat ha félreérthető volt a kérdés.
Nem bántottál meg, inkább csak elszomorítottál hogy ennyire nem tudsz megérteni más nézőpontot. Nem szeretem a csőlátású embereket, sajnálom őket. =( Illetve az is szomorú, hogy ennyire 0 az 'empátiád' hogy megértsd, az adott előadók szeretnének nyitni a nem koreai fanok felé. De ez se felel meg neked magyarázatnak kb, csak azt halandzsázod hogy nincs rá igény. Ha annyira nem lenne rá igény, nem csinálnák. Nem hülyék azok a marketingesek. Néha hibáznak, de nem hülyék. De persze Te ezt jobban tudod Magyarországról.
A kommentek pedig igenis léteznek, olvass fórumot ha nem hiszed, olyan topicok is vannak, ahol egymást kérik a fanok hogy fejezzék be az angol számok/albumok kéregetését, hagyják az idolra hogy milyen nyelven szeretne előadni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!