Kpopperek! Valaki megtudja mondani, hogy mostanában miért tolják ennyire az English vesion-t?
Akik követik a kpop-ot azok biztos észrevették egyre több szám jelenik meg angol nyelven? Ennek mi értelme mikor a kutya sem nézi őket. A nagyon híreseknél talán a pár milliót megüti a nézettségük. Ez mire jó?
1. Sztem aki a kpop-ot szereti az pont azért szereti mert koreai. Nem azért mert angol.
2. Aki érteni szeretné a szöveget, az be tudja kapcsolni a feiratot.
Úgyhogy nekem ez teljesen érthetetlen, hogy ezt most minek? Más az ha egy szám alapból angolul jön ki (pl Dynamite), de hogy egy már koreaiul megjelent számot angolul is kiadni, minek? Az angol anyanyelvűek sem azért fogják hallgatni mert angolul van. Sok angol nyelvű zene van. A kpop pont a koreai nyelv miatt különleges sztem.
A másik, h sztem nagyobb munka van vele, minthogy az a kis plusz bevétel megérje.
Úgyhogy várom a válaszokat, ötleteket.
Kérdező hagyjad a 20-ast
Ők csak végletekben tudnak gondolkodni valamint a valóságot akarnák elmasitani! Csak hát vannak számok és ott van a valóság is…
Ő bizonygatja hogy igény van rá komoly potencia meg stb de ez úgy igaz minthogy én kínai vagyok!
Egyértelműen ott vannak a számok a nézettség a kpop tényleg az a műfaj legalábbis azert szeretik meg mert koreai ázsiai kultúra koreai nyelv stb stb! Nem pedig azert mert angol nyelv angol pop zene! Akiket ez be vonz azok 1 év után azt sem tudjak hogy fiúk vagy lányok valamint az ilyenek egy albumot sem fognak meg venni!
Ez ugyan azaz eset amikor egy “ártatlan” lany csapat hirtelen kőkemény szexualis conceptet csinál amire most elég sok a példa de lehet látni hogy sorban esik az eladás a népszerűség stb…!
Az aktív rajongok nem ezért szerették meg az adott csoportot akik meg emiatt csatlakoztak azok nem lesznek sosem aktív rajongok…!
21es le lettél pontozva pedig sztem igazad van, de ezt itt sosem fogják elfogadni.
Akkor csináljunk egy olyan kört, h itt ki az aki valaha vett kpop albumot. Kiváncsi vagyok. Be lehet kamuzni, de mindenki becsülettel válaszoljon. Senki nem fogja tudni leeelenőrizni ezért tényleg becsülettel válaszoljatok.
Jah és mondjuk ne a legújabb album legyen.
kérdező igen le lettem pontozva ":D de ez nem érdekel igazán
és pont ez a szép hogy mindenki gondolhat amit akar én pl egy csillám fas lámának gondolom magam de ettől függetlenül ez csak az én téveszmém ":D a valóság az mindig a valóság marad amit senki sem tud megmásítani...!
Szándékosan feltettem kérdéseket fórumokon, youtube videók alatt csak kiváncsiságból, hogy mennyien vannak akik az angol verzió miatt kezdtek el hallgatni kpop.ot. Hát valahogy egysem volt. Mindenki azt írta (hozzáteszem volt minden nemzetiség), hogy nem az angol verzió tetszett meg neki, hanem a koreai és csak utána nézte meg az angolt. És azóta is legtöbben a koreait hallgatják, de ezt a számok egy egyértelműen mutatják. Úgyhogy ezen szerintem nincs mit vitatkozni. Igen valószínűleg azért kezdték el tolni ezeket, mert úgy gondolták, hogy ezzel bevonzanak majd mindenkit, de ez már megbukott, nem tudom minek kell ezt még erőltetni.
A másik, amit érdekes megnézni, hogy mindegyik számnak az eredeti verziója a befutó. Ott a Dynamite. Van koreai verziója, senkit nem érdekel, mert angolul jelent meg először. De nézzünk egy másikat. Ott a NiziU "Make You Happy" című pred-debut száma. Japánul íródott meg, aminek most 220 millió a nézettsége, a koreai verzónak 39 millió. Úgyhogy az eredeti a ynelv a befutó, amire eredetileg íródott. Mindegy, hogy az angol, koreai vagy japán. A többi csak többszörösen lehúzott bőr. Úgyhogy akik azt hiszik, hogy angol nyelvvel van bajom, azok nagyot tévdnek. Én azt nem értem, ha megírnak egy számot koreai nyelven azt miért kell angolul is erőltetni. Senkit nem fog érdekelni. A másik, hogy azért valljuk be, más nyelven a szám is másképp hangzik. Van a Twice-nak is sok eredetileg japánul írt számaik. Nekem marha furák azok koreaiul, mert nem arra a nyelvre íródtak.
Még egyszer a zene az nem egy film, hogy átszinkronizáljuk és ugyanaz lesz. Jelentekezzen az aki szerint a spanyol zene angolul is ugyanazt az érzést kelti. Hülyeség.
Már leírta az egyik válaszoló többször is neked, hogy azért csinálnak angol verziókat, mert:
1. esetleg felkelti valaki olyan érdeklődését vele, akit egyébként nem érdekelt korábban a kpop,
2. az adott előadó nyit a más nemzetiségű rajongói felé, mert az angol a globális nyelv, sokkal szélesebb körben ismert és elérhető, mint a koreai.
Nem tudom, hogy ezt miért olyan nehéz felfogni.
Nem tudom miért olyan nehéz folfogni, hogy az emberek 99%a azért hallgat kpop-ot mert az egésznek a világa megragadja, és nem az angol verziók, ezt elhiheted. Ha csak a zene számítana (nyelv és kultúra nélkül) akkor vajon mitől ennyire toxikusak a kpop fanok? Hidd el nem azért mert jobb számokat csinálnak mint mondjuk az amcsik. Akit nem érdekel ez a világ annak hidd el, hogy hindiül is nyomhatnád a kpop-ot egyszerűen az egésznek a hangulata, a világa, a kultúrája nem érdekli, ezen az angol verzió fog segíteni. És nem tudom, hogy olvastad-e az előző kommentem első mondatát. Direkt nem egy helyen tettem fel a kérdést, hogy mennyien vannak, akik az angol verzió miatt kezdtek el kpop-ot hallgatni. Kettőnk közt te vagy az aki se mások véleményét, se statisztikákat se számokat nem hajlandó figyelembe venni, csak mert neked nem tetszik.
Akit nem érdekel a kpop azt ezután sem fogja. Van már olyan híres a műfaj, hogy elég kevesen vannak akik azt sem tudják, hogy mi ez az egész. Igen 10 évvel ezelőtt lehet, hogy még ennek lett volna értelme, de ma már nem kell ahhoz az angol verzió, hogy bevonzzon másokat. A Blackpink How You Like That számát ígyis úgyis szarrá tolják a zenecsatornákon. Ez nem az angol nyelven múlik.
Egyébként a legtöbb új kpop fan úgy születik (tudom, mert elég régóta figyelem a dolgot és nem csak egy-két éve), hogy a már meglévő kpop fanok mutogatják másoknak (hozzáteszem a koreai nyelvű számokat) és úgy megtetszik nekik. Sok sok kpop fan vált így elkötelezetté. És mégegyszer nem az angol nyelvű verzió miatt. És még egyszer mondom, hogy a számokat ne szard már le ilyen magasról, mert azért vannak, hogy visszajelenezzenek az olyan értetleneknek mint te. XD
Ha meg azt hiszed, hogy a nyelv kizárólag csak egy kommunikációs eszköz, akkor nagyban tévedsz. A kultúra egy nagyon fontos része. Nem véletlenül olyan egy nyelv amilyen. Néztél már aminét magyar szinkronnal? Röhej. Kb ugyanez egy zene más nyelven megírása. De ezt neked hiába mondom, mert valószínű 1-2 éve ismered a műfajt, és maximum 20 éves lehetsz, bár sztem annyi sem, abból ítélve, hogy a tényeket mennyire nem tudod figyelembe venni, sőt értelmezni sem igen tudod amit mások írnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!