Van valaki közületek,aki a 70-es évektől a 90-es évek közepéig dél-amerikai, spanyol és olasz zenéket hallgatott?
Ha igen előadó szerint írnátok pár kedvencet,milyen slágerek voltak mi volt a menő, mert keresek ilyen előadókat elsőként zenehalizás, majd akadémiai esszé írás céljából. A neten számos ilyen előadót láttam és találtam ebben a témában, de nem random keresem ezeket, hanem magyar vonatkoztatású tematikában szeretném felvázolni majd, hogy kik és miért hallgattak akkoriban ilyen zenéket és hogyan jutott el ezen ritka és különféle külföldi zenészek híre Magyarországra. Számos magyar előadó is próbálta kisebb-nagyobb sikerrel akkoriban előadni ezeket a latin és trópusi dalokat,de mégsem szeretnék összefüggést említeni a magyar előadókkal benne,csak maximum egy említést szeretnék tenni róla majd az esszében. Többek között Záray-Vámosi
,a Neoton Familia, Kiss Jánosék, Zalatnay, Hungária, Kordáék is próbálkoztak és még sokan mások is próbálták követni és előadni akkoriban ezeket a Salsa, Pasodoble, latin jazz és kubai jazz, egyéb Merengue stílusokat, mint kiderítettem főleg zúg kocsmákban akkoriban, melyből lemezkiadások nem igen származtak, de nekem az eredeti dalszerzők és főleg az előadók nevei érdekelnének,akik eredetileg adták elő azokat a dalokat,akikért egy igen szűk réteg rajongott csak Magyarországon akkoriban. Főleg az érdekelne, hogy "Ti" melyik előadóért "voltatok oda", mármint, már aki hallgatott egyáltalán ilyen zenéket. Előre is köszönet érte az előadókat érintő infókért... Pussza:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!