Járt már valaki közületek jó északon (70. szélességi körtől északra)? Milyen volt a táj, időjárás? Volt valami érdekes?
Jártam Finnország, Norvégia, Svédország és Izlandon.
Mindegyik ország, szép, nyugodt. Sok az erdő (kivéve Izlandon). Ha érdekel a természet, akkor érdekes. Norvégiában nyugaton a fjordok nagyon szépek, Izlandon a természeti erőforrások, vízesések, Finnországban a tavak.
Nyáron is elég hideg van, persze kilehet fogni 25 fok körül, de nekem nem sok szerencsém volt még nyáron is csak olyan 11-18 fok volt. Nyáron szinte egész nap világos van (amikor sötétedne, akkor már alszik az ember), télen viszont nagyon hideg és sötét.
Eddig jó válaszokat kaptam, köszönöm szépen! Én alapjában véve a meleg éghajlatot szeretem, a trópusokon születtem, de szívesen járkálnék a kontinens északi tengerpartján (Nyenyecföldtől Csukcsföldig).
Olyan válaszokat is szeretnék viszont, amelyek pontosan a kérdésre válaszolnak, tehát é.sz. 70° és attól északra. Oda nem könnyű eljutni, kevés a lakott szárazföld, település.
Barrow, Alaszka.
A mai neve más, valami eszkimó.
Nem akartam elhinni, hogy az USA ez, annak is a legészakibb pontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!