Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan írjam le saját gitárra...

Hogyan írjam le saját gitárra szerzett "zenéim"?

Figyelt kérdés

Félig meddig tudom a választ, kotta, zenei hangok, tabulatúra amit én ismernék erre.

Azonban, tabulatúra, kotta írásához valamilyen program létezik-e?

Persze kézzel is meg szerkeszthetem, de csak jobb lenne egy tisztább változat, végleges, bármikor tanulható, játszható.

Valamint, van-e ezeknél jobb mód a "zeném" leírására?

Csak részben vannak benne akkordok, szóval úgy gondolom nem lenne jó az se ha az akkordokat írnám le.Tudom meg is jegyezhetném, de ezt tervezem még tovább fejleszteni, dob, ének hozzá adása, több gitár szólam, és mindezt több emberrel.

Szóval:

Milyen más módot tudnátok erre, a felsorlotakon kívül?

Egy-egy megadott móddal(legyen most tabulatúra) milyen más lehetőségek vannak a "firkáláson" kívűl?

2021. jan. 4. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki a MuseScore-t. Egy ingyenes, nyílt forráskódú, platformfüggetlen komponálóprogram, ami tök jó, és relatíve könnyű elsajátítani. Elsősorban sztenderd notációra van kihegyezve, és én is csak arra használom, de vannak tabulatúra-írásra alkalmas eszközei is.
2021. jan. 4. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát sztem a legegyszerűbb az h felveszed, és elmented egy biztos helyre. Mentsd el a programfájt is (vagy hogy hívják) És akkor sávonként meg is tudod hallgatni, ki tudod írni stb.
2021. jan. 4. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

'Guitar Pro' nevű tab szerkesztő, lejátszó program. 'Cakewalk by Bandlab' nevű ingyenes zeneszerkesztő. Utóbbinak van Facebook csoportja, lépj be, kérdezz.

MuseScore nem jó, mert az 'csak' kottaíró. Egyenlőre nem erre van szükséged.

2021. jan. 5. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Előzőhöz: mindkét programnak van saját hangszerparkja, szóval nem kell hozzá semmi más, csak külső hangkártya/számítógép/hangfalpár.
2021. jan. 5. 07:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#3 Nem egészen értem, hogy mi a gond a MuseScore-ral. Mint azt mondtam, lehet benne tabot írni, meg amúgy gitárnyak-diagramot, meg dobszólamot is. Hogy áll ez ellentétben azzal, amit a kérdező kér?

[link]

[link]

[link]

(egyes válaszoló voltam; nem kötekedni akarok, őszintén nem értem a kijelentésed)

2021. jan. 5. 08:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nyilván a felvevés lesz az első lépés, és majd alakítani is fogok utánna rajta ha nem tetszene, szóval az egy kihagyhatatlan dolog.

A Guitar Pro-t mint tabulatúrás oldalt már ismerem, de nem tditam erről a funkcióról, őszintén A MusicScore és a Guitar Pro-t tartom a legjobb lehetőségnek, de majf minden lehetőségre ránézek mit kezdhetek vele.Köszönöm!

(Ha válszolna még valaki nyugodtan úgysem holnapra lesz ez kész)

2021. jan. 5. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!