Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem megy a hangolás?

Miért nem megy a hangolás?

Figyelt kérdés
Vettem egy gitárt és gondoltam itthon tanulgatok, de nemtudom behangolni... telefonnal csinálom de nem megy, sosem "zöldek" a húrok, elméletben tudom hogy kell de valamiért nem megy.. valaki tudna segíteni? válaszokat előre is köszi

2020. dec. 30. 21:54
1 2
 1/11 Mojjo ***** válasza:
100%

Így látatlanban erre nem lehet mit mondani, látni kellene, mit is csinálsz.

Nézz pár videót youtubeon a hangolásról és próbáld követni az ott látottakat.

2020. dec. 31. 04:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A hangológép, hanghullámokat érzékel, ami feltételezi, hogy a telefonodon futó alkalmazás "hallja" a húrokat. Az elsődleges feltételezés, hogy nem tartod elég közel a telefon mikrofonját a húrhoz. A második, hogy gagyi a telefon. A harmadik, hogy rossz alkalmazással próbálkozol. A negyedik, hogy biztosan azért gyártanak több tízezres hangológépeket, mert elég egy telefon is.

A hanghullámok nem hoznak létre egy állandó, statikus állapotot. Ezért a gagyi telefonod az épp aktuális frekvenciát mutatja, ami többnnyire soha nem felel meg az elérni vágyott eredménynek. Ráadásul a gitár is vacak lehet, mert amikor elengeded a hangolókulcsot, elengedi a hangolást.

Következtetés: gagyi a telefon, gagyi a gitár. Vegyél egy csíptetős hangolót. A gitár majd megjavul.

2020. dec. 31. 07:43
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
be lehet telefonnal is hangolni.
2020. dec. 31. 09:34
 4/11 Mojjo ***** válasza:
100%
@2: Hát nem tudom. Legalább egy tucat különböző gitárt hangoltam már be legalább féltucat különböző telefonnal és még soha nem tapasztaltam, hogy baj lenne. Persze, nem olyan egyszerű és nagyszerű, mint egy csíptetős hangoló, de furcsállanám, ha ez lenne a gond.
2020. dec. 31. 17:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk csak 1 húrt szoktam géppel hangolni, a többit meg füllel hozzáigazítom.
2020. dec. 31. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mármint kézzel. Nem akarlak összezavarni :D
2020. dec. 31. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha túl sok kör húrt tekertél a hangolókulcsra, azt is összevissza, akkor nem fogja tartani a hangolást. Találsz csomó leírást meg videót.
2020. dec. 31. 23:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Hangold a video szerint fülre,

[link]

majd a telefon appjával pontosítod.

Így sokkal könnyebb egy kezdőnek.)

2021. jan. 1. 03:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem értitek. Kérdező egy statikus állapotot szeretne elérni a telefonnal, ami nagy valószínűséggel nem sikerülhet.
2021. jan. 1. 06:37
 10/11 anonim ***** válasza:
26%

"Nem értitek. Kérdező egy statikus állapotot szeretne elérni a telefonnal, ami nagy valószínűséggel nem sikerülhet."

Ne törd le az önbizalmát. Igenis sikerülni fog. Steve Jobsnak is sikerült, Mark Zuckerbergnek is sikerült. Ők ugyanis hittek az álmaikban, és megvalósították azt, amire már még csak gondolni sem mer. Aztán majd ha a kérdező megkapja a tudományos elismeréseket, akkor mit fogsz gondolni? Inkább biztatni kéne. De ezért tart itt ez az ország.

2021. jan. 1. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!