Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongora után gitárt vagy...

Zongora után gitárt vagy csellót választanátok?

Figyelt kérdés
5 éve zongorázok, és szeretnék még egy hangszeren megtanulni játszani. Szerintetek melyik legyen a fentiek közül? (Mást is írhattok) Metált és rockot szoktam hallgatni.

2020. nov. 4. 12:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
49%
9-lányként is sokkal szexibb a gitár :)
2020. nov. 4. 13:43
 12/23 Mojjo ***** válasza:
100%

@6:

"csellót szerintem a nyugdíjasokon kívül nem sokan hallgatják. Ezt nem bántásból írom"

Elhiszem, hogy nem bántásból írod. Tudatlanságból írod. Bizonyos téren még rosszabb is. Manapság pont reneszánszukat élik a hagyományos hangszerek, és hagyományos hangszerekkel történő modern zenei interpretációk. Gondoljunk csak Lindsey Stirlingre, a Piano Guysra, vagy a 2 Cellos-ra.

Igen, 2 Cellos. Gondolom, az öt és fél millió feliratkozó mind nyugdíjas :D

https://www.youtube.com/user/2CELLOSlive

Ezt a videójukat pl 188 millió nyugdíjas nézte meg:

https://www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk

2020. nov. 4. 15:45
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Jólvan, akkor csellózzon, nekem mindegy, én akkoris gitárpznék :)
2020. nov. 4. 16:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A cselló sokkal izgalmasabb, azt jóval kevesebben tanulják, nem "tömeghangszer". Én nőként sokkal "menőbbnek" tartom a csellót. Elképesztően gyönyörű, érzelmes és kifejező a hangja, nekem a gitár sokkal unalmasabb, a csapból is az folyik (persze erről nem szegény hangszer tehet...) szóval én pont nem értek egyet az előttem szólók többségével, de ez nem baj. :) Úgyis neked kell döntened, te tudod, hogy melyikhez vonzódsz jobban. Ne az alapján dönts, hogy melyik a "menőbb", már csak azért sem, mert erről amúgy is megoszlanak a vélemények. :) Meg lehet nézni a YouTubeon, mennyi csellista Youtuber van, és mennyi követővel. A cselló pont hogy nagyon népszerű most, a fiatalok körében is, én is huszonéves vagyok, nem nyugdíjas... De tény, hogy csellón jóval nehezebb megtanulni, mint gitáron (nyilván profi szinten már minden hangszer nagyon nehéz!), úgyhogy nem véletlenül terjedt el ennyire a gitár, hiszen kevesebb munka van vele. (Most a popzenészekre gondolok nyilván.)
2020. nov. 4. 17:04
 15/23 anonim ***** válasza:
Én csellót. Mindig is szemeztem vele.
2020. nov. 4. 20:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Gitár. Ha későbbiekben zenekaroznál, legjobb a zongora/szinti tudás. Lámpással is nehéz megfelelő billentyűst találni. És újra gitár, hogy ne tudjanak eladni vele😉
2020. nov. 5. 06:15
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2020. nov. 5. 10:16
 18/23 anonim ***** válasza:

Én csellot ajánlom! Igen, metálra.

10. Éve csellozom. Imádok elkalandozni nem klasszikus zene irányába, bármilyen metál dallamra improvizálás, és ezt átültetni külön felé irányzatnak...

A cselló önmagában szép hangszer, és nagyon sokszínű.

A tavalyi évben összeraktam ketkezuleg egy elektromos csellot azon viszont úgy ellehet kalandozni különböző irányokba...

2021. jan. 19. 22:07
 19/23 anonim ***** válasza:

Az összes válasz téves. Legmenőbb dolog a tudás.

Játszottam mindenféle zenekarban, formációban. Olyan is volt, hogy kamarazenekarral rock-ot. Nem a szólógitáros vitte a legnagyobb ovációt, hanem a csellista.

2021. jan. 20. 08:09
 20/23 anonim ***** válasza:

19

Én is erre próbáltam utalgatni

2021. jan. 20. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!