Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongora után gitárt vagy...

Zongora után gitárt vagy csellót választanátok?

Figyelt kérdés
5 éve zongorázok, és szeretnék még egy hangszeren megtanulni játszani. Szerintetek melyik legyen a fentiek közül? (Mást is írhattok) Metált és rockot szoktam hallgatni.

2020. nov. 4. 12:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát az attól függ hogy milyen zenét szeretnél játszani, hogy ahhoz melyik illik inkább. Ha rock-ot és metált akkor a gitárt (bár ha szimfonikus rockot akkor lehet a cselló is), komolyzene esetén inkább a csellót, de a klasszikus zenében szóba jöhet a klasszikus gitár is.
2020. nov. 4. 12:36
 2/23 Mojjo ***** válasza:
100%
Ez csak és kizárólag attól függ, neked melyik tetszik jobban. Mint ahogy azt sem tudjuk megválaszolni, hogy sült csirke után inkább somlói galuskát, vagy gesztenyepürét szeretnél-e enni desszertnek, erre sem tud senki más választ adni, csak te magad.
2020. nov. 4. 13:08
 3/23 anonim ***** válasza:
50%
Gitár sokkal menőbb, hosszútávon is sokkal többféle dalt tudsz vele játszani, a cselló az elég behatárolt cucc.
2020. nov. 4. 13:23
 4/23 Mojjo ***** válasza:
100%

@3: Menőbb? Ne már :D

Minden hangszer menő, ha menőn tudsz rajta játszani. És csellóra nem épp szűk a repertoár.

Akinek a könnyűzene jelenti a zenét, az persze lehet kissé máshogy látja a világot - vagy mondjuk úgy, nem látja a felét -, de szerencsére van élet azon túl is :)

2020. nov. 4. 13:31
 5/23 Mojjo ***** válasza:
100%

Egyébként itt kijön újra az az engem egyre jobban zavaró és idegesítő dolog, hogy a klasszikus gitárt is gitárnak nevezzük, meg az elektromos gitárt is, pedig két abszolút távoli világ és hangszer, minden tekintetben.

Tökmásra való, tökmáshogy kell kezelni, játszani rajta, tökmás hangszer. Egy zongorista, aki csellón gondolkozik, gondolom, klasszikus gitárra gondol, ami könnyűzenébe gyógyult tagoknak talán nem "menő", de valójában egy egészen elképesztően gyönyörű hangszer, ami rengeteg lehetőséget kínál.

2020. nov. 4. 13:35
 6/23 anonim ***** válasza:
50%
4-Én 1 évet furulyáztam és 10 évet klarinétoztam. Mai fejjel csak gitárt tanulnék, esetleg zongorát vagy dobot. A csajok sem ájuldoztak egyiktől sem, a gitár és a dob nagyon menő, szerintem sokkal elfogadottabb is. Egy zenésznek nem árt figyelembe vennie azt, hogy mekkora közönséget tud megszólítani, és a csellót szerintem a nyugdíjasokon kívül nem sokan hallgatják. Ezt nem bántásból írom. 3-as voltam.
2020. nov. 4. 13:37
 7/23 anonim ***** válasza:
Gitárból mindegy melyik, bármelyik jó.
2020. nov. 4. 13:38
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

"csellót szerintem a nyugdíjasokon kívül nem sokan hallgatják"

Fogalmad sincs róla hogy a mai modern zenében is mennyien használnak csellót. Vagyis lehet hogy hallasz a rádióban egy dalt mondjuk egy 1 évvel ezelőtti lassú számot és nem is gondolnád hogy csellón is játszanak benne. :-)

2020. nov. 4. 13:40
 9/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

#6 lány vagyok :)

2020. nov. 4. 13:40
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egy zenésznek nem árt figyelembe vennie azt, hogy mekkora közönséget tud megszólítani"

A zenészek ezt nem nézik, csak a mai zenésznek mondott valakik.

2020. nov. 4. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!