Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti melyiket választanátok?

Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
Adott egy pl. A legtöbbet dicsért Boss katana modellezős erősitő. Meg mellé egy 'olcsó" csöves/hibrid erősítő. Egy 100 ezer körüli. Melyiket választanátok és miért? A csövek miatt én azt gondolnám jobbnak, de lehet hogy tévedek. Ha igazam van akkor mennyit számít az hogy rendes csöves/hibrid és nem csak modellezi azokat? Elvileg a Bossnak a torzítója nagyon mű, tehát leginkább tiszta játékra alkalmas. Ez egy csöves kis kombóná mennyire van máshogy? A csöves evy 1-5-10 wattos kombo a Katana meg mondjuk az 50 wattos verzió csökkent ett teljesítménnyel.

2019. jún. 25. 23:43
 1/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyit számít se egy Les paul formájú gitárral
2019. jún. 26. 00:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés, hogy mire akarod használni. Hobbi célra ez túl sok, fellépni meg max kis helyekre.

A csöves megoldás a jó.

2019. jún. 26. 07:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Otthonra, egy kis tömbe.
2019. jún. 26. 11:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként pont azért írtam hogy ha Katana vagy egyéb nagyobb modellezős cucc akkor levett teljesítménnyel, ha pedig csöves akkor maximum 10w-ig. De legjobb ha 1-5. Ráadásul a csövesekből több feltehető teljesítményű is.
2019. jún. 26. 11:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Melyik ez az "olcsó csöves/hibrid" erősítő? Jó lenne tudni, mert akkor lehetne mihez viszonyítani a Katanát. A hibrid erősítőknél általában csak az előfokban van elektroncső, a végfok úgyanúgy félvezetős/tranzisztoros. Abból pedig a 10 watt lehet, hogy kicsit kevéske. Bár otthonra az is elég. De nem tudom... Írd meg a típusát és akkor tudok okosabbat is mondani! :)

A Katanát is ugyanúgy

2019. jún. 27. 10:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hopp, rányomtam a gombra véletlenül. :)

Szóval a Katanát is ugyanúgy le lehet kapcsolna 0.5 és 25 wattra is. Amúgy elég sokoldalú cucc az.

https://www.youtube.com/watch?v=Qa3vmNtJDDg

Még az új árához képest is (70 ezer forint) elég sokat ad és meglepően tisztességesen szól.

Klubokba fellépni pedig manapság már szinte bármivel elmehetsz, mert már szinte mindenhol van rendes PA, és úgyis bemikrofonozzák a hangszórót. Persze vagány, ha van alattad 100 watt cső és két 412-es láda, de manapság már szinte felesleges, csak mutatóba jó. Úgyis minden helyen rád fog szólni a hangtechnikus, hogy "srácok, halk színpadot szeretnék". :D

2019. jún. 27. 10:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Sorry, elfelejtettem odaírni a végére, hogy ez a Blackstar ht, Marshall Origin / DSL.
2019. jún. 27. 11:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Pontos típust írj, légyszi, mert ezekből van egy millió... vagy másolj be ide egy-egy linket, az a biztos. Sejtem melyekre gondolsz, de hadd ne találgassak...
2019. jún. 27. 16:43
 9/9 A kérdező kommentje:
2019. jún. 27. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!