Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ki hallott már az új lány...

Ki hallott már az új lány bandáról?(Black Swan)

Figyelt kérdés
Van benne egy fekete lány is, de ez fura mert én úgy tudtam eddig hogy csak koreaiak vannak benne , meg Ázsia emberek, de úgy látszik megtört a jég és mehet bárki bárhonnan ha már van egy fekete lány a csapatba.

2020. okt. 19. 18:01
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Volt már más hasonló csapat is, csak nem futottak be. Már a nevük se jut eszembe.
2020. okt. 19. 19:19
 2/25 anonim ***** válasza:
75%
A jég nem tört meg mert senki nem kíváncsi rá. És sztem ez így van helyén. Nem véletlenül kpop a műfaj neve. Ha feketéket, fehéreket, arabokat stb. akarok nézni akkor nézek amcsi pop-ot. Sztem ez így normális. Nem kell mindenből Amerikát csinálni.
2020. okt. 19. 22:23
 3/25 anonim ***** válasza:
#2 Nem a Rania-ra gondolsz?
2020. okt. 19. 22:27
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
2: Pont láttam egy olyan videót, hogy mit gondolnak a koreaiak, hogy mi a Kpop definíciója. Azt mondták, hogy amikor egy csapat/szólista legfőbb célközönsége Korea, koreaiul énekelnek és koreai cég alatt debütálnak. Egyiküknek sem volt gondja a külföldi/nem ázsiai idolokkal, sőt örülnek, hogy egyre nagyobb figyelmet kap a kultúrájuk. Attól még, hogy egy fekete lány debütált, nem fog elamerikaiasodni a Kpop. És kétszer töltötték fel az MV-t, mindegyik 1 millió felett van, voltak egy koreai rádiós műsorban is, utálkozó kommenteket se látok sehol...
2020. okt. 20. 17:43
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Pedig elég sok negatív kommentet kapnak, csak azt nem nyugatról hanem Koreából. Sosem fogják magukénak érzeni, ezt el kell fogadni, hogy így van. Innen Európából, vagy Amerikából sosem fogjuk megérteni ezt. Az ázsiaiak még egymást sem szeretik, nem hogy másik rasszhoz tartozókat. Ott nem volt soha akkor keveredés mint a nyugati államokban. Ott egy nép az egy ország. Minimális keveredéssel. És hiába beszél egy fekete, fehér mindegy milyen más rassz, sőt más rassznak sem kell lennie egy kínai is hiába beszél koreaiul és él Koreában attól ő nem lesz koreai. Ezt lehet, hogy innen nehéz megérteni, de ott ez így van. És sosem lesz másképp. Több ezer éve élnek így, különböző kultúrákban, különböző nyelveket beszélve. Ne hasonlítgassuk őket a nyugathoz. És tudod mit szerintem ez így szép ahogy van, mert ettől színes a világ.

Tudom, hogy nehéz megérteni, egy olyan országból ahol tele van különböző rasszokkal, nemzetiségekkel az ország. Magyarországon nehéz már olyat találni, ha egyáltalán találni még 100% magyart, de pl Japán lakossága még mindig 98% japán. Nem keverék, nem fekete, nem fehér, nem kínai stb hanem japán. Ha ezt el tudja valaki képzelni, akkor kicsit jobban megértheti őket, és szerintem baromság őket belekényszeríteni másba.

A másik, hogy mennyire fogadják el szegény fekete lányt, arról csak annyit, hogy tudod mi a koreai szépségideál? Na ő pont az ellentetje. Egy országban ahol az számít szépnek, ha valakinek minél világosabb a bőre nehogy azt mond, hogy szeretnek egy feketét mert falnak megyek xd

Ajánlom figyelmedbe a Knowing Brother 57.epizódját ahol az AOA tagok sorrendet állítanak fel egymás közt, hogy melyikük a legszebb sminkek nélkül. Seolhyun csak azért került az utolsó előtti helyre, mert egy kicsit sötétebb a bőre, mint az átlag. Inenntől szerintem nincs miről beszélni. Az meg, hogy a nyugati sajtó mit hoz le, vagy mennyien nézik az MV-t semmit sem jelent, mert abból sosem derül, ki, hogy ebből mennyien nyugatiak? Egyébként meg sajnálom őt, mert nagyon ki fogják kezdeni Koreában, nem tudom, hogy ezt valóban átgondolta-e a cégük.

Végül csak annyit, hogy nekem semmi bajom a feketékkel vagy bármely másik rasszal, de mint kezeljünk már a helyén. Egy példa. Be lehet tenni a fekete 100méteres sprinterek közé egy ázsiait, csak sosem fog érvényesülni, mert nem az ő műfaja. Ez a mai világ hülyesége, hogy keverjünk mindent mindennel. Ez Amerikában sem működik még teljes mértékben, miért várjuk el ezt egy sokkal konzervatívabb, kultúrájához sokkal jobban ragaszkodó Ázsiától?

2020. okt. 20. 18:44
 6/25 anonim ***** válasza:
Igen, ez tény, hogy magyar szemmel ez fura, mert nálunk pl az xfaktorban is szerepeltek ázsiaiak, és semmi megkülönböztetés nem volt (vagyis én nem vettem észre). És igen, tudom hogy ott a fehér bőr az ideális, és amúgy ezt tök rossznak gondolom, hogy rögtön valakit csúnyának neveznek emiatt. Asszem Kai is kapott megjegyzést párszor az EXO tagoktól. Viszont én úgy vagyok vele, hogy ha ez az álma, valósítsa meg, a koreai tagok is szoktak kapni utálatot mindenféle kis semmiség miatt. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha valaki végigmegy ugyanazon a tréningen gyakornokként, mint a koreaiak, meg beszél koreaiul, akkor miért ne debütálhatna? Bár tény, hogyha valaki passzol a koreai szépségideálokhoz, akkor sokkal könnyebb dolga van.
2020. okt. 20. 19:30
 7/25 anonim ***** válasza:
+Évek óta tanulok koreaiul és lehet nem mentem fel elég fórumra, de én nem találtam utálkozó kommenteket. Pont hogy szépnek gondolják (én is meglepődtem)
2020. okt. 20. 19:44
 8/25 anonim ***** válasza:

Te teljesen el vagy tévedve. Látszik h semmit nem értesz a kultúrához. Ott a feketét sosem tartották szépnek. Nem sértegetni akarlak, de ez annyira köztudott, minthogy a víz 100 celsius fokon forr.

Nem tudom hol milyen kommenteket olvastál, de tuti nem mérvadó. Mindenki aki egy kicsit is jártas a témában tudja h mi az ottani szépségideál. Amiket te olvastál az lehet h vmi kampányszöveg vagy vmi ilyesmi, de hogy nem az átlag koreaiak véleménye az biztos. Nem véletlenül irtam a Knowing Brother részt. Abban ott van feketén fehéren, hogy a sötét bőrt ott nem tartják szépnek.

2020. okt. 22. 01:52
 9/25 anonim ***** válasza:

6os még annyit, hogyha ismered a kultúrát akkor tudod, hogy Koreában, de nam csak ott, hanem Kínában és Japánban is ha kicsit kilógsz a sorból akkor mindjárt kikezdenek. Már iskllás korban is. Pl Japánban erősen ajánlják a félvér gyerekeknek (itt fél ázsiai fél fehérre gondolok)hogyha nem fekete haja van akkor fesse be feketére nehogy célpont legyen a japán diákok számára. (Ezt a volt japán tanárom mondta, aki maga is 100% japán)

És ez Koreában sincs másképp. Somi is mesélte, hogy mennyi szekálták az iskolában mert félig fehér.

Ezek után te komolyan elhiszed, hogy egy feketét szépnek tartanak? Vagy eltávolították a negatàv hozzászólásokat, és csak azt a néhány pozitívat hagyták bent amit esetleg ott élő de szintén nem koreiak írtak mondjuk. Így elképzelhető, máshogy nem igazán.

Bocsi a stílusért nem megbántani akarlak, tényleg.

2020. okt. 22. 02:02
 10/25 anonim ***** válasza:
De nem érted? Magam láttam a koreai kommenteket! Öt éve tanulok koreaiul (kisebb nagyobb megszakításokkal), csak értem azt a pár szót amit leírtak! Tudom hogy nem szeretik a sötét bőrt, ezért is írtam, hogy mennyire megdöbbentem. Bár amúgy tényleg lehet, hogy csak a jókat emelték ki, és törölték a sértőeket, fogalmam sincs, én láttam amit láttam.
2020. okt. 22. 02:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!