Hogyan kezdjek el magamtól zenekészítést tanulni? (Fl Studio-t használok)

Tudok küldeni könyveket.
Nekem megvan az fl studio magyar kézi könyve

Amellett, hogy egyetértek #5 válaszával, tapasztaltam a saját kis praxisomban olyat nem egyszer, hogy nekiültem, hogy "azért is" összedobok valami keményet, és négy óra után gyakorlatilag kész volt, már csak félre kellett dobni pár hétre, hogy friss füllel lehessen a megszólalást értelmezhetőre tologatni. Nyilván agyonbonyolítva meg rommá díszítve nem volt, de még ez is csak hozzáadott. Annyival jobb lett az akkori átlagomnál, hogy utána is keresgéltem, hogy hogy lehetne reprodukálni ezt a működésmódot, és idővel össze is jött a megfejtés:
Legyen kimondottan helye és ideje a zenélésnek! Legyen egy fix beindító cselekvéssor, pszichológiailag "rituálé", ami egyébként is behoz zenélő módba! Nem baj, ha nem is zenélsz, csak jammelgetsz, próbálgatod-tanulgatod az eszközeidet, vagy akár a saját hangzásaidat csavargatod ki és mentegeted a saját könyvtáradba! Nem baj az se, ha a DAW se fut, és csak azon dolgozol, hogy megkönnyítsd a zenélést, mondjuk szedegeted le a sosem használt, nem is annyira inspiratív eszközöket meg hangmintakönyvtárakat. Ki kell tapasztald, melyik halom korlát visz a leggyorsabban ÉS legeredményesebben előre! Példa: sokan idővonalon dolgoznak midikkel és hangminta-darabolással Abletonban, pedig ott a session nézet, esetleg ott kallódik egy Push kontroller is, de nem használják ötletelésre és "sokujjas" bevitelre, inkább egérrel böködnek egyesével. Nem feltétlenül rossz ez vagy marhaság: lehet, hogy tapasztalataik szerint ez a kissé tökölős felület viszi jobb irányba a zenéiket a saját értékeik szerint. Nyilván rövid határidős, szétdarabolt EDM cuccokat már esélyes, hogy nem így csinálnának ők se.
Nagyon jó dolog, ha a külön helyszín mellé külön számítógép is társul. Lehetőleg offline. Lehet onnan kissé távolabb egy hagyományosan telepakolt netezős-játszós gép, de ne az értelmetlen pöcsölés legyen megkönnyítve, hanem a munka, ami úgy már tényleg játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!