Miért olyan jó Krúbi zenéje?
én soha életemben nem voltam oda a magyar rappért (külföldiek közül is csak Eminemet szeretem).
De mióta meghallottam a PestiEstet, nem tudok leállni vele. Ráadásul a többi számát is nagyon szeretem... ami ritka, mert ha még akad is rapp/trap/hip hop dal, amit szeretek, más számot nem szeretek az előadótól.
Szóval: zeneelméletileg miért is olyan fülbemászó??
örülnék, ha olyanok válaszolnának, akik értenek a zenéhez, jártasak a fentebb említett műfajokban.
*rap
sry, annyira rap analfabéta vagyok, hogy még leírni se tudom rendesen :)))
Hát, szerintem nem valami nagy szám.
Csupán kitűnik a vállalhatatlan tömegből.
Szerintem maga az a tény, hogy jobb az átlagnál már egy indok. Plusz egy fiatal előadó aki még a mostani generáció szemével látja a dolgokat pl.politika.
Az új albuma is jó lett szerintem.
jó, aktuális téma -> megfogja a generációt.
De gondolom nem csak ennyivel jobb az átlagnál.
Igazából velem is ugyanez volt anno, és én sem értettem, hogy miért tetszenek ennyire a dalai. Próbáltan érveket megfogalmazni, de a legtöbb csak az volt, hogy "csak mert", és "mert jó"
Most éppen ott tartok, hogy van (ezeken kívül) két okom:
Mert a dallam nagyon jó, fülbemászó
Mert a szöveg nagyon jópofa, szókimondó, de komoly
Szerintem Krúbi a legjobb hazai előadó, minden dalának van valami mélyebb értelme, nem olyan alpári, mint amilyennek elsőre tűnik. A legtöbb dala olyan, hogy ha egyszer elkezdem énekelni, akkor nem tudom abbahagyni, és akárhányszor hallgattam már meg, mégsem unom
A mai "menő" magyar előadók meg elmehetnek a francba... KRÚBIT A NÉPNEK :D
Én a 4-essel értek leginkább egyet.
Krúbi azt a fiatal értelmiséget képviseli, akit eddig a magyar rapben gyakorlatilag senki, és ez nagy tömegeket képes bevonzani, sokan találják imponálónak - ebből a fiatal értelmiségi létből fakad az előadásmódja is, teljesen érthető mindenki számára, mégis van benne valami mélyebb tartalom, formailag gyakran egyszerre alpári és művészi valamilyen szinten (Pl az Orbán, .. ki a Ferinek című nóta :'DD Gyakorlatilag egy alpári allegória az egész vers aminek az üzenetét mindenki érti, formailag mégis rendkívül jól van megcsinálva)
Eddig is voltak értelmiségi hiphop-előadók, viszont ők vagy maradtak az utca nyelvénél és sokkal kevésbé befogadhatóak voltak (AKPH), vagy teljesen beleintegrálódtak a mainstreambe. (rengeteg ilyen van, fel se sorolom őket). A magyar rappen belül meg ez a fajta stílus eddig gyakorlatilag nem létezett, vagy "gengszterrapperek", vagy legalábbis az "utcáról jött" előadók voltak eddig, vagy a mainstreambe beintegrálódott, semmiről nem szóló, slágerhajhász zenéket tömeggyártó előadók. A trap is most kezd előtörni pár előadó miatt, meg a soundcloud rap is, szóval ilyen tekintetben nagyon le vagyunk maradva
Szóval Krúbit szerintem azok a tulajdonságok tették sikeressé, amiket így egyszerre rendkívül nehéz megtalálni egy-egy előadóban: karizma, formailag igényes, rendelkezik mélyebb tartalommal mégis közérthető mindenki számára, és NEM a felszínes, ezerszer hallott szellemi dolgokról ír, vagy ha mégis (van erre is példa), akkor is új perspektívából.
1. Tehetséges
2. Jó producer
3. Nagyon jó szövegíró
4. Az előadásmódja pedig nagyon megfogó
Pacsi AZA-nak hogy felkarolta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!