Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rövid solo riff gitár TAB fül...

Rövid solo riff gitár TAB fül alapján?

Figyelt kérdés

youtu.be/OI9yZhx4T3M

46:47-től érdekelne a solo. Köszönöm!

2020. aug. 23. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom..De ha nem kell másolgatni a linket,akkor talán többen meghallgatják:

[link]

2020. aug. 23. 18:04
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
2020. aug. 23. 18:18
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Vagy:

[link]

2020. aug. 23. 18:23
 4/17 Waff ***** válasza:
53%
Tanulj meg először magyar nyelven... Ha ez meg van, akkor jöhet a gitározás.
2020. aug. 24. 15:12
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a hzgitartab linken sajnos nincs ott a szóló, a chordu linken szintén nincs, csak akkordokat tud. Az utolsó válaszolóhoz pedig... Ha nem tudsz segíteni, akkor minek kommentelsz?
2020. aug. 24. 18:14
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

@Kérdező: Két napja senki nem volt képes bepötyögni neked ezt a 4 hangot? :D

[link]

Tessék! Az időzítést ne nézd, csak gyorsan beírtam nagyjából, EADGBE hangolásban. De amúgy is inkább próbáld meg magadtól megtalálni a hangokat hallás után, úgy az igazi! :) De, ha nagyon szeretnéd, elküldöm a tabot.

@Waff: Első mondatod felszólító módban van, ezért a helyes mondatvégi írásjeled a felkiáltójel lett volna. A "megvan"-t pedig egybeírjuk. Ha már mindenáron nyelvtantanárt szeretnél játszani. :)

2020. aug. 24. 19:29
 7/17 A kérdező kommentje:
Hali! Nagyon szépen köszönöm, király vagy! Ha van rá időd/kedved, akkor szívesen fogadom az egészet is. :)
2020. aug. 24. 21:47
 8/17 Mojjo ***** válasza:
53%

@6: Sok jelentősége nincs, de a három pont ugyanúgy helyes az első mondat végén, mint a felkiáltójel.

Na meg az EADGHE hangolás. :)

2020. aug. 24. 22:15
 9/17 anonim ***** válasza:

@Mojjo: Nincs, persze, de szerettem volna érzékeltetni, mennyire felesleges szerintem az interneten (meg úgy általában) mások helyesírásába/"magyarságába" belekötni. Természetesen van az az élethelyzet, ahol kritérium a makulátlan helyesírás, de az internetnek eme poros, elhagyatott szegletében, mint a GyIK, szerintem pont nem. :)

A "B kontra H" kérdés pedig szerintem már annyira örök vita marad zenészek közt, hogy szinte már felesleges rá szót vesztegetni. Mindannyian tudjuk, hogy miről van szó. Aki meg nem, az majd rákérdez. :)

@Kérdező: Hát, azért egy komplett számot betabozni egyrészt nem két perc... Másrészt meg tényleg inkább füleld le az akkordokat meg a filleket! :) Hidd el, hogy sokkal többet tud segíteni az, ha te magad lefüleled a számot! Bepötyögném én boldogan, de az az igazság, hogy sem a zenét, sem a bandát, sem a gitárost nem csípem annyira, hogy erre szánjam a szabadidőm. Pát hangos filleket meg szólókat bárki leszed füllel pikk-pakk, de egy komplett dal, az más tészta. :)

2020. aug. 25. 20:01
 10/17 Waff ***** válasza:
100%

9@: nincs olyan szó hogy "betabozni" :) "Letabozni" jobban hangzana, de az sem helyes :P

Tabulatúrát írni.... :) vagy gitáros kottát...ha már ennyire szőrszálakat akarunk hasogatni.

Nem arról van szó, hogy elüt az ember egy-két betűt vagy írásjelet. Hanem arról, hogy nincs olyan szó hogy "solo"...meg "gitár combo" stb... Ne legyünk már annyira cigányok, hogy minimális szinten sem tudjuk leírni mit akaraunk.

2020. aug. 26. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!