Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi baja van a gitárnak?

Mi baja van a gitárnak?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok nagyon, kb. úgy, hogy 2 nappal ezelőtt kezdtem el gitározni. Hónapokig nagyon volt kedvem gitározni kezdeni, de mikor végül kaptam egyet, nagyon elment a kedvem. Jól be van hangolva, mondhatni, tökéletesen, internetről tanulok. Online videókból tanulok, jól nyomom le a húrokat, ugyanúgy, ahogy a videókban csinálják, de nekem mégis nagyon rossz hang jön ki, nincs benne semmi harmónia és néha még hamis is, pedig minden tökéletesen csinálok, és ez teljesen elveszi a kedvemet a gizározástól, és már a feladásnál tartok ._.

Valami ötlet, hogy velem van-e a gond, vagy a gitárral? Egyszerűen idegesítő, hogy nem tudok 1 nyomorult hangot szépen lejátszani. A videókban olyan szépen hangoznak a hangok, amikor meg én ugyanazt a chordok megpróbálom lejátszani, valami katasztrófális sátán himnusz lesz belőle. Ilyenkor mivel van gond? Velem vagy a gitárral? Már szinte nulla az inspirációm és csak kínból folytatom, hogy ne legyen hiába, hogy vettünk egy drága akusztikus gitárt tokkal, csíptetős hangolóval meg egyebekkel.

2020. aug. 12. 12:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Lehet át kellene pakoltatni a húrlábat, ha ennyire esetleges a dolog. Hogy megéri-e?
2020. aug. 14. 11:24
 22/29 A kérdező kommentje:

#6 - Kipróbáltam ezt a hangolási módszert, és tényleg bevált. Jobb lett így a gitár hangja.

Persze attól függetlenül tényleg egy kicsit drágább gitárt kéne vennem, mint egy 16 ezer forintos Geryon. Nem tudom, hogy megint velem van-e a gond, vagy a gitárral de például egy g minort le sem tudok játszani, mert valami katasztrofális. Szóval még van hova tanulnom. 😌

2020. aug. 14. 13:15
 23/29 Mojjo ***** válasza:
100%
@6: Nem igazán értem, mit csináltál tulajdonképpen, mert ahogy egyszer már írtam, nem hangolási módszert mutattam a #6-ban, hanem egy módszert arra, hogy a már előzőleg behangolt gitár pontosságát leellenőrizzed. Rejtély, ezt hogy használtad hangolásra, de örülök, ha jobb lett.
2020. aug. 14. 13:46
 24/29 A kérdező kommentje:

Na, sikerült végre jól behangolni és végre már mindent sikerül lejátszani a gitáron. Szóval mostanra rájöttem, hogy egyrészt az én hibám volt, mivel nem akartam megszakítani a húrokat, ezért túl lazák voltak, így ezért adtak ki olyan rossz hangot. Mivel édesapám régen gitározott, így ő ma segített megoldani. Szóval nem kell félni, hogyha feszes a húr, mert nem szakad el olyan könnyen, mint képzeltem. És hihetetlen, de már újra élvezet vele játszani.

A másik, hogy cseréltünk rajta húrokat, nem tudom ez mennyivel járul hozzá a jobb hangzáshoz, de márkásabb húrokat tettünk rá ami nem tudom, hogy javít-e a hangminőségen.

Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2020. aug. 14. 23:25
 25/29 Mojjo ***** válasza:
100%

@24:

"mivel nem akartam megszakítani a húrokat, ezért túl lazák voltak"

Magyarán simán csak nem hangoltad be eddig őket.

2020. aug. 14. 23:34
 26/29 A kérdező kommentje:
#25 - Lehet így is mondani 🙄
2020. aug. 14. 23:48
 27/29 Mojjo ***** válasza:
100%
@26: Nagyon erősen javaslok legalább pár alkalomra egy tanárt. Mivel leírtad a kérdésedhez, hogy "Jól be van hangolva, mondhatni, tökéletesen", aztán kiderült hogy annyi a baj, hogy mégsem hangoltad be, simán lehet, hogy ugyanígy tévedésben vagy a "jól nyomom le a húrokat, ugyanúgy, ahogy a videókban csinálják" résszel is. Amit csak görgetsz magad előtt, ha nem néz rá egy tanár.
2020. aug. 15. 00:39
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Annyit fűznék hozzá hogy én például örültem az első két napon ha odáig eljutok hogy eltalálom az adott húrokat mert csak csapkodni sikerült. Hangolást pedig fülre csináltam mindig a Nothing else matters bevezetője alapján hiszen akkor még nem volt talán még hangológép sem csak elég drágán.
2020. aug. 17. 07:47
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Apád gitározott és oda sem nézett, hogy mit csinál a kicsi kis gyereke? Érdekes egy família lehet.
2020. aug. 18. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!