Mi baja van a gitárnak?
Még kezdő vagyok nagyon, kb. úgy, hogy 2 nappal ezelőtt kezdtem el gitározni. Hónapokig nagyon volt kedvem gitározni kezdeni, de mikor végül kaptam egyet, nagyon elment a kedvem. Jól be van hangolva, mondhatni, tökéletesen, internetről tanulok. Online videókból tanulok, jól nyomom le a húrokat, ugyanúgy, ahogy a videókban csinálják, de nekem mégis nagyon rossz hang jön ki, nincs benne semmi harmónia és néha még hamis is, pedig minden tökéletesen csinálok, és ez teljesen elveszi a kedvemet a gizározástól, és már a feladásnál tartok ._.
Valami ötlet, hogy velem van-e a gond, vagy a gitárral? Egyszerűen idegesítő, hogy nem tudok 1 nyomorult hangot szépen lejátszani. A videókban olyan szépen hangoznak a hangok, amikor meg én ugyanazt a chordok megpróbálom lejátszani, valami katasztrófális sátán himnusz lesz belőle. Ilyenkor mivel van gond? Velem vagy a gitárral? Már szinte nulla az inspirációm és csak kínból folytatom, hogy ne legyen hiába, hogy vettünk egy drága akusztikus gitárt tokkal, csíptetős hangolóval meg egyebekkel.

#6 - Kipróbáltam ezt a hangolási módszert, és tényleg bevált. Jobb lett így a gitár hangja.
Persze attól függetlenül tényleg egy kicsit drágább gitárt kéne vennem, mint egy 16 ezer forintos Geryon. Nem tudom, hogy megint velem van-e a gond, vagy a gitárral de például egy g minort le sem tudok játszani, mert valami katasztrofális. Szóval még van hova tanulnom. 😌

Na, sikerült végre jól behangolni és végre már mindent sikerül lejátszani a gitáron. Szóval mostanra rájöttem, hogy egyrészt az én hibám volt, mivel nem akartam megszakítani a húrokat, ezért túl lazák voltak, így ezért adtak ki olyan rossz hangot. Mivel édesapám régen gitározott, így ő ma segített megoldani. Szóval nem kell félni, hogyha feszes a húr, mert nem szakad el olyan könnyen, mint képzeltem. És hihetetlen, de már újra élvezet vele játszani.
A másik, hogy cseréltünk rajta húrokat, nem tudom ez mennyivel járul hozzá a jobb hangzáshoz, de márkásabb húrokat tettünk rá ami nem tudom, hogy javít-e a hangminőségen.
Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszokat!

@24:
"mivel nem akartam megszakítani a húrokat, ezért túl lazák voltak"
Magyarán simán csak nem hangoltad be eddig őket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!