Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi baja van a gitárnak?

Mi baja van a gitárnak?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok nagyon, kb. úgy, hogy 2 nappal ezelőtt kezdtem el gitározni. Hónapokig nagyon volt kedvem gitározni kezdeni, de mikor végül kaptam egyet, nagyon elment a kedvem. Jól be van hangolva, mondhatni, tökéletesen, internetről tanulok. Online videókból tanulok, jól nyomom le a húrokat, ugyanúgy, ahogy a videókban csinálják, de nekem mégis nagyon rossz hang jön ki, nincs benne semmi harmónia és néha még hamis is, pedig minden tökéletesen csinálok, és ez teljesen elveszi a kedvemet a gizározástól, és már a feladásnál tartok ._.

Valami ötlet, hogy velem van-e a gond, vagy a gitárral? Egyszerűen idegesítő, hogy nem tudok 1 nyomorult hangot szépen lejátszani. A videókban olyan szépen hangoznak a hangok, amikor meg én ugyanazt a chordok megpróbálom lejátszani, valami katasztrófális sátán himnusz lesz belőle. Ilyenkor mivel van gond? Velem vagy a gitárral? Már szinte nulla az inspirációm és csak kínból folytatom, hogy ne legyen hiába, hogy vettünk egy drága akusztikus gitárt tokkal, csíptetős hangolóval meg egyebekkel.

2020. aug. 12. 12:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel egy tanárt és mutasd meg neki, és ő majd megmondja hogy mit csinálsz rosszul és ad iránymutatást.
2020. aug. 12. 12:40
 2/29 A kérdező kommentje:
Csakhát egy zenetanár csillagászati árért érhető el... Ezt az egy dolgot nem tudom megengedni magamnak.
2020. aug. 12. 12:45
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy alkalom csak belefér, aztán legfeljebb nem mész többet.
2020. aug. 12. 12:47
 4/29 anonim ***** válasza:
Hangolód van?
2020. aug. 12. 12:50
 5/29 A kérdező kommentje:

#3 - ez jó ötlet 😁

#4 - igen, csíptetős, ami kijelzi, hogy melyik húr milyen hangot ad ki, ha megpengetem, pl. E6, A, D, G, B, E1 (de ahhoz képest nagyon rossz hangoló, nehéz vele hangolni, mert valamikor csak piros marad és semmit sem jelez ki)

2020. aug. 12. 12:54
 6/29 Mojjo ***** válasza:
100%

Fogj egy hangológépet, hangold be jól a gitárodat.

Utána fogd le a vékony E húrt az ötödik bundnál - nézd meg, hogy tiszta A hangot kapsz-e. Majd a 12. bundnál, és nézd meg, ott tiszta E hangot kapsz-e. Csináld meg ezt a vastag E húrral is.

Illetve a többi húrral:

- H húr 5. bund: E, 12. bund: H (hangológépeken B)

- G húr 5. bund: C, 12. bund: G

- D húr 5. bund: G, 12. bund: D

- A húr 5. bund: D, 12. bund: A

Ha nincs hangológéped, okostelefon, appstore, "guitar tuner" és letölthetsz egy szimpatikusat.

Ha megvagy ezzel, akkor írd meg nekünk, mi lett az eredmény és akkor onnan tudunk továbbmenni az okok kiderítésében.

2020. aug. 12. 12:58
 7/29 Mojjo ***** válasza:
100%
@5: Na, ha van hangolód szuper, akkor ezt a kísérletet 2 perc alatt el tudod végezni :)
2020. aug. 12. 12:59
 8/29 anonim ***** válasza:
73%

Összefoglalom: 2 napja kaptál egy gitárt, azóta megtanultál gitározni, tökéletes csinálsz mindent, de szarul szól az egész.

Szar gitárt kaptál, kérj egy másikat.

2020. aug. 12. 18:36
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

De pontosan mi a baj? Hamisan szól az akkord, vagy zörög, zajos a gitár? Gondolom az már megvan, hogy két bund között mindig a felső (a húrláb felé eső) mellé tedd közvetlenül az ujjadat, bár ez néhány akkordvariációnál nem mindig jön össze. Ha a lefogás nem az erősséged, akkor muszáj foglalkozni a bal kézzel, rengeteg ilyen "edzésmódszer" van, amikkel erősítheted, pontosíthatod a lefogásodat. Például:

https://www.youtube.com/watch?v=XRTf6Nc5FDo

2020. aug. 12. 20:38
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Miért gondolod, hogy két napja van már gitárod és jól kellene szólnia bárminek a kezed alatt, amit csinálsz vele? Persze alapvető a behangoltság, de neked még nem azzal kellene foglalkoznod, hogy egy fent leírt utasításhalom alapján gitárkészítővé lépj elő!

Tessék szép lassan haladni! Nem elvárás a második napon harmóniákat játszani. Az összevissza próbálgatásnak egy nagy katyvasz lesz a vége, amikor feladod. Nyelvet sem úgy tanulunk,hogy szépirodalmat kell fordítani a második napon, bárminemű tudás, tapasztalat, a nyelvben való együttélés nélkül.

Láttam pár kezdőt, kisszájút, nagyszájút, tanítottam is. Senki nem tudott a második napon úgy játszani, ahogy azt magában hallotta.

A gitározás olyan tudás, ahol az egész testedet meg kell tanítanod a játékra. Az agyad befogadni a tudást, a kezed, hogy ne fájjon az idegen tartástól, az ujjbegyeid, hogy megkeményedjenek, ne fájjon a húrfogás, a tartásod, hogy ne fáradj el két perc után, stb...

Szóval nem feladni kell, hanem elfogadni, hogy a gitározás is egy ugyanolyan tudás, amihez sok idő kell, hogy megszülessen. Apró lépésekből fog összeállni az út.

Ha nincs pénzed tanárra, haverral, ismerőssel gyakorolj.

Facebookon lépj be a legnagyobb létszámú gitáros klubba és kérj segítséget. A kezdőkkel mindig nagyon készségesek. Bátran kérdezz!

2020. aug. 13. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!