Megtanulhatok -e hegedűn játszani?
18 éves vagyok, és szeretnék megtanulni hegedülni. Semmilyen kapcsolatom eddig a zenével nem volt, tehát nem tudok kottát olvasni sem. Ráadásul balkezes vagyok, ami miatt még inkább megkérdőjelezem, hogy meg tudok -e tanulni hegedülni.
Ha el is kezdenék tanulni, úgy gondolom, hogy célszerű lenne magamtól megtanulni ( internet segítségével) azt, amit a zenetanulók azt hiszem szolfézs órán tanulnak, és utána fizetni külön tanárnak, aki hegedülni tanítana.
Azt hozzá tenném, hogy semmi tervem sincsen a hegedüléssel, magamnak szeretnék hegedülni csak hobby-ként. Célom lenne az, hogy el tudjam játszani Brahms - Magyar tánc-át.
Jó a tervem, amit kitaláltam vagy teljes más a megoldás?
Mit gondoltok, tényleg lehetetlen lenne nekem megtanulni hegedülni nulla előtörténettel?
Van valami segítségetek, hogyan is kéne elkezdenem vagy miket kéne megtanulnom?
Ne aggódj, meg tudsz tanulni 18 évesen még bőven. 48 évesen is menne :)
A zene elméleti részét tényleg érdemes egyedül, netről megtanulni. Hangjegyek értékei, ütemmutatók, moll és dúr skálák, előjegyzések, kvintkör, hangközök, akkordok, különösen a hármashangzatok, esetleg skálák fokainak funkciói - ha ezek megvannak, a tanárnak jóval több ideje lesz a gyakorlati dolgokat megmutatni és nem kell az elmélettel tölteni az időt.
Mindeképpen menj el tanárhoz! Ahogy az első is írta tanár nélkül nem fog menni. Én 4 éve hegedülök tanárnál (zeneiskolában, theát a kottát stb. már ismertem, mert 7 éve furulyázok), és sokszor hiába tudom, hogy mit kell lefogni, a tartás nem jó, és ezt csak egy tanár tudja megtanítani, elmagyarázni, és csak egy tanár tud kijavítani. Az elmélethez nem biztos, hogy kell tanár, de az biztos, hogy segít, ha kifogsz egy normális tanárt.
Elkezdeni viszont még egyáltalán nem késő. Sose késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!