Úgy is megtanulhatok játszani egy hangszeren ha nincs vájtfülem?
Felnőtt vagyok és sajnos soha semmi közöm nem volt a zenéhez és a hangszerekhez.Bár a hallásom jó,de a zenei hangokhoz nem eléggé.(Egyszer megpróbáltam behangolni egy gitárt a zenei A hang alapján(telefonbúgás hang)de sehogy sem sikerült :))
Ha most meg szeretnék tanulni a magam szórakoztatására hegedülni vagy zongorázni,akkor van esélyem hogy sikerül?
Tudom,ha az ember akarja,akkor semmi sem lehetetlen.De a finom hallás hiánya egy hangszernél eléggé nagy akadály.
Köszönöm a válaszokat.
Persze, hogy elkezdheted. Egy idő után úgyis észreveszed, hogy hamisan szól a hang és magasabb vagy alacsonyabb, mint kéne.
Zenesuliba járok már 8 éves korom óta, mégse tudok fül alapján hangolni.
15/F
Hát nem tudom.. Én amikor vissza akartam menni hegedülni 18 évesen, azt mondták, h 18 év fölött nem foglalkoznak zenetanítással.. Máshol viszont nem áll meg az élet 18 év fölött, úgyhogy érdemes körbekérdezni a legközelebbi zenesulikban, hogy hol mi a módi.
Am hegedülni nem is igen lehet sztem egyedül megtanulni.. A zongorázás v gitározás mondjuk azért már más tészta, én pl magamtól csinálom mindkettőt, csak ismerni kell a kottát és gyakorolnigyakorolnigyakorolni... (na persze nem pályázok profi szintre xD)
Utolsó voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!