Milyen lantot ajánlanátok otthoni használatra, önképzéses módszerhez?
Tekintve a lantok árát nem szeretnék félrenyúlni a vásárlással.
Nincs túl nagy kezem, ezért nem hiszem, hogy 200 kórusos lant jó lenne hozzám, de egy sima 8 húros meg nem tudom, hogy mennyire multifunkcionális. Elsősorban reneszánsz és barokk zenék játszására, de modern darabokra is szívesen használnám.
Mit ajánlanátok? Én nem értek hozzá annyira, leírást sem nagyon találtam róluk.
Előre is köszönöm!
Hűha, konkrétan nem tudom, hogy a bélhúr mennyibe kerül. Bélbundokat viszont biztos, hogy lehet venni. Természetesebb a hangzásuk, mint a nylon bundoknak.
Amúgy húrokat Pyramid, Aquila biztos lehet venni készletben 25-45ezer között, attól függ, hány húr, carbon vagy nylon, stb... A Pyramid oldalán, ha jól emlékszem van kalkulátor, hogy a menzúra meg húrok száma alapján milyen az ideális készlet. Az Aquila nylgut húrok pedig, ha jól tudom, szintetikus bélhúr utánzatok. De érdemes a gyártók oldalán utána nézni pontosan.
(Egyébként személyes véleményem szerint nem szebb a fém húr hangja. De nem vagyunk egyformák, szerencsére :) )
Az a 25-45 nem is olyan vészes.
Minden esetre köszönöm 😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!