Hogyan kezdek neki tanulni zenét?Hol kezdjem? Hogyan kezdem el tanulni a hangszert?
Lehet pofonegyszerű kérdés... De mostanábban találtam meg a régi szintetizátoromat amit anyukám vett nekem és nem tudok semmit a zenéről és gondoltam jó hobbi lenne. Iskolába se tanították... Nem tudok semmit róla.
Ja és milyen DAW-t ajánlanátok amit könnyen meglehet tanulni és ingyenes?

Nyilván fontosak, de ezek fejleszthetőek és saját szinten azért el lehet játszadozni a kedvenc dalaid.
Amúgy a legfontosabb hogy szeresd csinálni semmi más, abból következően fogsz rá időt szánni és gyakorolni, eleinte nehéz lesz szóval sok kitartás kell hozzá legfőképpen.
Véleményem szerint némi elmélet nem árt bármilyen hangszert tanulsz, a hangok elhelyezkedése a hangszeren és az egymáshoz viszonyulása, hogyan tevődnek össze stb.
Alap szolfézst ajánlok, neten róla sok anyag fent van.
Tanárt érdemes, szintetizátorra nem tudom vannak-e online tanfolyamok.(angolul jó ha tudsz, mert magyar nem igen szokott lenni)

Szerintem nincs hallásom meg ritmusérzékem, de majd kiderítem miközbe elkezdek játszani a hangszeren. De szerintem fejleszteni simán tudom koncentrácios gyakorlattal vagy meditációval.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat

Javasolom elsöre ezt nézd át, és ez alapján
kezdjél a hangszereden gyakorolni, ez az alapok alapja
alap kotta ismeret, billentyüzet kiosztás ujrend!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!