Veletek volt olyan, hogy azért hagytatok fel egy előadó vagy akár komplett műfaj követésével, mert nem tudtatok azonosulni a rajongói körével?
Tehát általában olyan emberek követik őket, akikkel valamilyen okból kifolyólag nem szeretnél egy közegbe tartozni, lehet ez értékrend, világnézet vagy más jellemző.
Esetleg azt hittétek, hogy nem okoz majd gondot, de ennek ellenére mégis kiábrándító volt.
Velem volt ilyen, vagyis hasonló.
Volt egy zenekar, amit nagyon szerettem, még felsőm is volt, kevesen ismerték őket, akkor még nem igazán voltak felkapottak. Pop-rockot játszottak, aztán egy hosszabb kihagyás után visszatértek egy pop számmal (ami, egyébként nekem is tetszett), amit nagyon felkaptak, rádiókban játszották, mindenhonnan az szólt. Viszont én nem nagyon hallgattam, pont ezért, mert én nem akartam tömeg lenni. Most nyáron lett volna koncertjük Pesten, de egyszerűen nem volt kedvem elmenni rá a sok kis sipítós tinipics@ közé.
A régi, rockos hangzású számaikat ma is nagyon szívesen meghallgatom, de a az újakat már nem. Ami igazából saját magammal való kiszúrás, de akkor sem.
Ilyen még sok más előadóval volt, de értük ennyire nem rajongtam, mint ehhez a bizonyos bandához.
5-ös vagyok, hogy a kérdezőnek is válaszoljak:
Elég vegyes a zenei ízlésem és élek-halok a régi rockzenéért. Mármint a 60-as évektől a 80-as évekig kb... Szóval Facebookon beléptem olyan csoportokba, ahol ilyen zenét kedvelők voltak, de pár hónap múlva kiléptem az összesből, mert ott vannak azok a tipikus nagy rockerek. Azok a kemény fószerek, meg kemény nők.
Éjjel-nappal ugyanazokat a pixeles képeket, rock mémeket osztogatják, ami szerintük vicces, de valójában nem az. Leszólják az összes többi stílust és nem is igazán a zenét szeretik, hanem azt, hogy bőr cuccokban keménykedhetnek mindenhol, meg mérges arcot vághatnak és metálvillát mutogathatnak.
Nagyon jellemző ez a "mindenki szar, csak a rockerek jók" mentalitás, ami egy ideig imponál, ha te is rocker vagy, de én nagyon besokalltam.
Meg hát megmondom őszintén, nem az én korosztályom hallgatja túlnyomó részben. Ha azt hallgatom amit ők, akkor azért szólnak be mert "Meg se születtél, én már akkor hallgattam"
ha nem azt hallgatod, életbe lép, hogy aki nem rocker, az szar. Biztos rossz közösségbe mentem, biztos nem csak ilyen van... De majdnem kiábrándultam a rockból.
Most már ha valaki kérdezi, hogy rocker vagyok-e, akkor azt mondom nem, csak szeretem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!