Hogy kell lefogni a gitár húrjait?
Ez elég hülye kérdés lehet,de kérlek nézzétek el nagyon kezdő vagyok:D
Szóval amikor lefogok egy húrt és azt a húrt megpengetem lent,akkor nem ilyen zenei hangja van hanem ugyanolyan hangja van az összesnek mintha egy sima drótot megpöckölnék.Néha sikerül de nem csak néha kéne sikerülnie:(
Valaki légyszi el tudja magyarázni kezdő nyelven,hogy mit csinálok rosszul?(Jól be van hangolva,én nem csinálok valamit jól csak nem tudom mit)
Teljesen fogd le a húrt, a lapig és szokd meg hogy mindig lefogd teljesen.
Tudom mire gondolsz, ha nem fogod le jól akkor adja ki a "drót" hangot.
Mindkét eddigi megfejtés lehetséges.
A kettest annyival egészíteném ki, hogy igen, fogd le rendesen a húrt, de túl erősen se szorítsd rá a fogólapra. Ha túl erősen fogod, akkor egyrészt merev lesz a játékod, nem fogsz tudni rendesen matatni a fogólapon, másrészt hamis is lesz a hang, amit úgy megpengetsz. Lazán kell lefogni, de azért úgy, hogy tisztán hangozzon.
Érdemes elolvasnod, bár a gitárnyak markolással nem értek egyet vele teljesen mert vannak olyan dolgok amit csak úgy lehet játszani. Legalábbis én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!