A linkelt képen az akkordoknál a számok azt jelentik hogy melyik ujjammal kell lefogni? Vagy hogy hanyadik bundnál?
2018. szept. 27. 15:46
1/8 Mojjo válasza:
Bundszámot.
De ha most tanulsz akkordokat lefogni, ne hagyatkozz szerintem pusztán ilyen tablázatokra, keress képeket/oktatóvkdeókat, ahol látod, hogyan kell állnia a kezednek, melyik ujjadnak hova kell kerülnie.
2/8 A kérdező kommentje:
Ahh ksözönöm,nem már egy jó ideje gitározom csak fingerstyle ba nyomtam eddig és most megakartam tanulni egy viszonylag nehezebb akkordos számot
2018. szept. 27. 16:14
3/8 Mojjo válasza:
@2: Ha fingerstyle-ozol, akkor is érdemes megtanulni legalább a leggyakoribb néhány tucat akkordot. Már csak azért is, mert fingerstyle-nál is gyakran azokból kell kiindulni, illetve azokat lehet váltogatni ahelyett, hogy egyenként rakosgatod mindig az ujjaidat - és egyből könnyebb, meg gyorsabb lesz az egész.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot egy párat tudok 6-8db ot de majd tervezem bővíteni
2018. szept. 27. 16:19
5/8 anonim válasza:
az ujjakat a húrokon levő számok jelzik.
6/8 anonim válasza:
Ujjakat jelentenek, nem bundokat.
7/8 anonim válasza:
A fekvésről beszél, fent, baloldalt.
Római számokkal szokták jelölni.
8/8 Mojjo válasza:
Én a zöld karikában lévő számokat néztem, az a bundok száma. De valóban, a fogólapon lévő szürkés karikákban ott vannak az ujjakat jelentő számok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!