Tényleg beteg zenéket hallgatok? Baj ez szerintetek?
Kb. két éve megtetszett a metál, rock műfaj, de akkor még csak nagyon közismert bandákat hallgattam (Slipknot, Skillet meg ilyenek), aztán fokozatosan egyre keményebb zenéket kezdtem hallgatni, kb. 3-4 hónapig hallgattam black metalt, de rájöttem, hogy ez nem az én világom, aztán rájöttem, hogy a modernebb pörgősebb hangzásvilágot szeretem, a deathcore-ban megtaláltam azt amire szükségem van. Aztán itt is elkezdtem eljutni az egyre keményebbekig, és végül ilyen slamming deathcore-t meg ilyeneket kezdtem el hallgatni.
Metálos barátaim szerint már túl betegek a zenék amiket hallgatok.
Például: https://www.youtube.com/watch?v=rWk_PqqFFUs
Szerintetek ez baj lenne?
Nincs ezzel semmi baj. Ha ez jön be, ez mozgat meg, ez ébreszt benned gondolatokat, kelt benned érzéseket, akkor ezt hallgasd. Nincs olyan, hogy "beteg" zene. Attól még nem lesz valami "beteg", mert nem a megszokott konvenciók alapján készült. Akkor most például Stockhausen vagy Penderecki "betegek" voltak? :)
Egyébként nem vagy ezzel egyedül, ne aggódj! Mikor nekem 14 évesen a kezeim közé került pár Slayer, Cannibal Corpse, Death, Pantera kazetta meg CD, ugyanez volt a körülöttem élők reakciója. Ebben az időben pont a hőskorát élte a nu metal, meg a rap metal, ezért általában így alakult egy-egy beszélgetésem a "hasonszőrű" emberekkel:
- És milyen zenéket szeretsz?
- Leginkább ilyen rock meg metál dolgokat.
- Juj, a metált én is szeretem! Linkin Park? Limp Bizkit?
- Hááát, nem igazán...
- Muti már, kíváncsi vagyok!
(Megmutatom...)
(Hosszú csend...)
- Jézus, te beteg vagy...
Szóval, nem vagy egyedül, de na izgulj emiatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!