Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tényleg beteg zenéket hallgato...

Tényleg beteg zenéket hallgatok? Baj ez szerintetek?

Figyelt kérdés

Kb. két éve megtetszett a metál, rock műfaj, de akkor még csak nagyon közismert bandákat hallgattam (Slipknot, Skillet meg ilyenek), aztán fokozatosan egyre keményebb zenéket kezdtem hallgatni, kb. 3-4 hónapig hallgattam black metalt, de rájöttem, hogy ez nem az én világom, aztán rájöttem, hogy a modernebb pörgősebb hangzásvilágot szeretem, a deathcore-ban megtaláltam azt amire szükségem van. Aztán itt is elkezdtem eljutni az egyre keményebbekig, és végül ilyen slamming deathcore-t meg ilyeneket kezdtem el hallgatni.

Metálos barátaim szerint már túl betegek a zenék amiket hallgatok.

Például: https://www.youtube.com/watch?v=rWk_PqqFFUs

Szerintetek ez baj lenne?

2020. ápr. 22. 06:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2020. ápr. 22. 06:46
 2/16 anonim válasza:
Mind1.
2020. ápr. 22. 06:53
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem baj, de tényleg beteg ez a zene.
2020. ápr. 22. 07:35
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha ezt szereted, akkor senkinek nincs köze hozzá mit hallgatsz. A barátaim szerint én meg nyomorék zenéket hallgatók, attól még nem hagytam abba xd
2020. ápr. 22. 08:37
 5/16 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel gond, csak legyen fülesed. Igaz, nem értem, mit énekelnek, de talán jobb is így :-)
2020. ápr. 22. 08:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ezzel semmi baj. Ha ez jön be, ez mozgat meg, ez ébreszt benned gondolatokat, kelt benned érzéseket, akkor ezt hallgasd. Nincs olyan, hogy "beteg" zene. Attól még nem lesz valami "beteg", mert nem a megszokott konvenciók alapján készült. Akkor most például Stockhausen vagy Penderecki "betegek" voltak? :)

Egyébként nem vagy ezzel egyedül, ne aggódj! Mikor nekem 14 évesen a kezeim közé került pár Slayer, Cannibal Corpse, Death, Pantera kazetta meg CD, ugyanez volt a körülöttem élők reakciója. Ebben az időben pont a hőskorát élte a nu metal, meg a rap metal, ezért általában így alakult egy-egy beszélgetésem a "hasonszőrű" emberekkel:

- És milyen zenéket szeretsz?

- Leginkább ilyen rock meg metál dolgokat.

- Juj, a metált én is szeretem! Linkin Park? Limp Bizkit?

- Hááát, nem igazán...

- Muti már, kíváncsi vagyok!

(Megmutatom...)

(Hosszú csend...)

- Jézus, te beteg vagy...

Szóval, nem vagy egyedül, de na izgulj emiatt. :)

2020. ápr. 22. 09:36
 7/16 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen rendben van ez a zene. A Linkin parkot, meg limp bizkitet a menő arcok mindig cikizték, és valóban van sok trágya számuk, meg ostoba szövegeik, de nem csak ilyenek vannak.
2020. ápr. 22. 10:21
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Majd kinövöd, ne agyalj ezen, hallgasd ha most ez tetszik. Nem beteg zene, csak ahogy hörgés benne kicsit nevetséges és valamit mondani kell rá. Én nekem is volt ilyen korszakom... 5 év múlva már kiveszed a playlistedről mert rajossz hogy nem attól leszel különleges ha ilyen nevetséges zenét hallgatsz. Persze poénból jó bekapcsolni, de másra nem. Zeneileg borzasztó primitív ez a stílus.
2020. ápr. 22. 10:27
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt sem menő arc nem vagyok, másrészt nem cikiztem egyik zenekart sem. Példaként hoztam fel őket a 2000-es évek elejéről, mivel az aktuális nu metal hullámnak ők voltak az akkor aktuális legsikeresebb, legismertebb előadói. Amúgy én is szerettem/szeretem őket, csak épp nem ők voltak számomra a fő csapásirány zeneileg.
2020. ápr. 22. 10:28
 10/16 A kérdező kommentje:
"Zeneileg borzasztó primitív ez a stílus". Kifejtenéd, hogy mégis miért gondolod ezt? Noha zenésznek nem vallom magam, viszont több éve tanulok zenét (dobosként), és hasonló műfajban játszom. Hidd el, én tudom hogy melyik műfaj primitív és melyik nem, és nem az alapján, hogy melyik tetszik és melyik nem. Olyan műfajokat is elismerek, amiket egyenesen utálok, viszont a deathcore-hoz kevés műfaj ér fel szerintem. De légyszi indokold meg, hogy szerinted mi primitív ebben a műfajban, mert tényleg érdekel.
2020. ápr. 22. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!