Milyen hasonló zenét ismertek? Én inkább rock, blues rock, hard rock, heavy metal-t hallgatok leginkább, a "hörgős" metálból csak keveset, mert nem mindegyik tetszik. Lent több.
Szóval, a pörgős, mély hangon hörgős, asszem death metal, eddig nem jött be, egy sem.
Lehet azért, mert nem tetszik annyira az a hangszín.
Nekem inkább a magas hangon történő hörgés/screamelés tetszik.
1-2t leírok ami tetszik a gyorsabbak közül, bár ezek nem mindig :D
De ezeket mentettem le, mivel egyszer megfogtak, és néha szoktam hallgatni :)
My Own Abyss- Favour
(Ezt csak úgy találtam és tetszett :D)
Viscaya-Forever Wasn't Enough
(Ez azért mert sokáig screamel benne :D bár az éneklős része nem tetszik)
Suicide Silence-You Only Live
(Ez azért tetszik, mert végig hörög vagy screamel a zenében, és nincs benne éneklés, de a szóló része nem tetszik :D A rock és hard rock miatt hozzá vagyok szokva a Led Zeppelin es szólókhoz pl :D)
Asking Alexandria-The Final Episode
(Ez azért tetszett, mert váltogatja a hangját, úgy, hogy néhol hörög, néhol énekel, de a sima ének itt sem tetszett annyira)
Ezekben a zenékben gyors a dob meg a gitár is.
Nekem annyira nem jönnek be az olyanok, de ezek igen :)
Van pl a Motionless in White-tól az America.
Na az lassabb.
És itt jön az érdekes rész.
Van benne egy ilyen... ilyen izé hang :D
Olyan mint Marilyn Manson-é, na az tetszik :D
Olyan, mintha teli pofával üvöltene és összd vissza reked a hangja :D
Nekem ez pl tetszik.
Mansontól is van 1-2zene ami tetszik, pl most rögtön a This Is The New Shlt jut az eszembe.
A Panic Era-Hurt, az nem tudom mennyire metál, de ezt egy haver javasolta, és megtetszett :D Ez van amiben pl tetszett az éneklős rész.
Na de.
Milyen hasonló zenét ismertek ami lassabb metál, mint pl ez a MIW America ? Meg ami hasonlíthat egy kicsit Manson őrül ordibáló hangjára ?
Vagy olyan amiben nincs sok éneklés, és talán egyedi a hörgős hangja (mint pl Mansonnak is)?
Eddig csak Deep Purple, Led Zepp, Aerosmith (Stevennek is van egy ilye jópofa screamelős hangja), Guns n Roses, AcDc, ZZTop.
Ők elég jó szólókat játszanak, ezért vagyok ebben is válogatós...
Van azért tippetek ? :)
Köszi, hogy elolvastál!
A hard rock és a metál legyen veletek! :D
Screamelős(Metalcore,Deathcore egyes módozatai,nu-metal):As I Lay Dying,Bullet For My Valantine,korai Avenged Sevenfold,Trivium,Bring Me the Horizon(ezek közül is a korai sorolható ide, bár ők Deathcore felé kezdték),Linkin Park néhány száma(Givin Up pl.).
Ami Industrial-t illeti Rammstein,Nine Inch Nails.
Panic Era kicsit metalcore-s beütésű, de érezhető némi Progresszív Metal hatás is, talán Jinjer-t tudnám mondani, Amaranthe első albumát.
Slipknotnak is vannak ilyen hörgős számai, érdemes szétnézni.
Ami a korai heavy metalt és hard rock-t, klasszikus rock illeti:
Black Sabbath,Rainbow,Dio,The Rolling Stones.
Köszi srácok!
Az ilyen "ismertebb" bandák, ugye a nevük hallomásból megvoltak, meg bele-bele hallgattam párba, de úgy éreztem, hogy ha egyedül keresek, akkor nem feltétlenül találom meg az olyanokat, amik tetszenének is.
Pl aki nem ismeri a Led Zeppelint, annak max a Stairway to Heaven van meg, talán még a Whole lotta love.
De Black Sabbath-tól is a Paranoid, vagy a Iron man, mert ezek népszerűek, de vannak olyan zenéik, amik ha nem is, de sokkal jobbak, azokat meg ismerni kell,mert megbújtak valamelyik album mélyén.
Én ezeket ajánlom, hogy hallgasd meg, hátha megtetszik valamelyik:
Sleeping With Sirens - Kick Me
Nekrogoblikon - Dressed As Goblins (ezt azért mert azt mondtad, hogy a magas screamek jönnek be, bár ez a szám a gyorsabb ütősebb kategóriába tartozik)
Iron Maiden - Aces High
Illetve nem tudom, hogy Marilyn Mansontól mennyi számot ismersz, de tőle még egy pár amit ajánlanék az alapján amit írtál:
Marilyn Manson - 1996
Marilyn Manson - Irresponsible Hate Anthem (na ezekben szó szerint leüvölti a fejed miközben hallgatod)
Marilyn Manson - Long Hard Road Out of Hell
Marilyn Manson - Slutgarden
(ha az America-t szereted a MIW-től, szerintem ezek is tetszeni fognak)
Lehet, hogy totál mellé nyúltam az ajánlásokkal, abban az esetben bocsi :D
Köszi szépen, mindenképpen! :)
Bele is hallgatok mindegyikbe, remélem lesz közte olyan ami tetszik!
Marilynben az őrültség ami "tetszik", de egy darabig, pont emiatt nem hallgattam :D
Hát, pl a Kill4 Me, a Beautiful People, Sweet Dreams(élőben sokkal jobba mindig, szerintem :D) kb ezek voltak, amik elsőre megtetszettek tőle, meghát ugye a This is the new shit :D
Még 1x köszi az eddigi válaszokat !
Ajánlok neked pár fainat:
Mester Tamás - Lets just run now live megasztar
Mester Tamás - Szabadítsd fel
volt neki még bandája is, a Jackjack
Bad Omens
Disturbed
Drowning Pool
Lost Society
Mushroomhead
Raised Fist
System of a Down
Wind Rose
Köszi :)
Számokat tudtok inkább írni, ami kedvenc ?
Amúgy is utána nézek a bandának, de rakjátok fel tőlük a kedvenceiteket, vagy azt ami hasonlít leginkább a fent említett "elképzeléseimhez" :D ha ez így létezik :D
Köszi még 1x!
Amúgy csaj bandák is jöhetnek, hallottam már tőlük is egészen jót :) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!