Olyan rockzenék, amik nem is rockzenék mégis annak számítanak valamiért?
#4.Ez sem feltétlen állja meg a helyét, mivel a Linkin Park első két albuma igen is elég jellegzetes Nu-Metal album.Attól még hogy valami nem AC/DC, Aerosmith vagy Cannibal Corpse attól még rock alá sorolható, bármennyire fáj egyeseknek.(mindig kapálva vannak ezek a "divatrock" bandák, csak sosem értettem miért)
Kérdező:
Ez nekem sem feltétlen tiszta, mert alapvetően a rockzene az ahol gitár, dob, illetve basszusgitár(esetleg egyéb hangszerek)használata jellemző, intenzív tempóban(persze vannak rockballadák is). Már nem feltétlen állja meg a helyét a lázadó eszme, meg ehhez hasonló általánosítások mivel ez a műfaj is rengeteg változáson ment keresztül és sokféle irányvonalat vett fel.
Így elég tág fogalom, Evanescence-től egészen Infant Annihilator elég sok mindent magába foglal.
Mondjuk szerintem a Glam Metal az ami kicsapja a biztosíték, na azt sok esetben nem nevezném rockzenének de mivel a jellemzők adottak így természetesen az is rock.
#6.Én eleve ezt a megcímkézést is hülyeségnek tartom mert annyira tág fogalom eleve ez a rock.
Most vegyük például a King Crimson-t, hol van ahhoz zenei igényességben akár egy AC/DC vagy bármelyik ma ismert mainstream banda?
Vagy vehetnénk az Extrém Metalt, mondjuk egy Cattle Decapitation-hoz képest egy Bring Me To The Horizon szövegekben, mondanivalóban, "keménységben"?
De ahhoz képest mindegyik megállja a helyét külön-külön mert néha jó a lágyabb hard rock, annak ellenére hogy a progresszív irány köröket ver rá minden téren.
Meg néha a BMTH is tud kellemes hallgatni-való lenni.
A legnagyobb baj ezzel az egész szubkultúrával az hogy mindenki mindent meg akar címkézni, határozni pedig ennek a műfajnak pont az a szépsége hogy sokféle zene, érzés kifejezhető.Nyilván a helyén kell kezelni a mainstream zenéket is.
A Nu-Metal-ra visszatérve, nagyon is tisztában vagyok a műfaj sajátosságaival hisz viszonylag ismerek párat(SOD,Slipknot,Korn,Linkin Park,Papa Roach stb.), de az nem feltétlen igaz hogy csak Hip-Hop-ra épülne az egész, valóban sok az elem benne de ebben a műfajban igazából mindenféle megtalálható, és éppen ez a jó.
Csak pár példa a Linkin Park - Giving Up, Korn - Blind, Slipknot - People = Shit, ahol nem feltétlen fellelhető a hip-hop jelentősen.(na aláírom hogy a Limp Bizkit az már számomra is sok, az igénytelen szövegek és a gyenge zenék miatt)
Csak mert kicsit fura azért a Hoolingans mellett olvasni azért egy elég jelentős banda nevét, még ha csak "nu-metal" is.(bár hozzáteszem az első 2 albumuk volt igazán forradalmi, a Pantera után következő banda aki kicsit felrázta a metal műfajt újra)
A 81%-ossal csak egyetérteni tudok.
Kérdező, nem értem pontosan, hogy mire gondolsz, de például a korai new wave borogatja rendesen a "átlag rockzene szokásait", és egészen különös "hovatehetetlen" benyomásokat tud kelteni, sőt, sokszor nem is hangzik rocknak, és elméletben mégis is rockzenei műfaj.
#9, elég sokan hallgatnak ma is pszichedelikus rockot, ettől nem vagy különleges, sem hippi. :)
Sőt, hogy tovább menjek, maga a pszichedelikus irány népszerű manapság is, nem csak egyféle műfajban, elég megemlíteni pl. a Tame Impalát, ami a nem ok nélkül felkapottak táborát gyarapítja, és elég erősen inspirálódik a 60-as, 70-es évek pszichedelikus rockjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!